top of page

[ASTRO VREME]: Lovimo ravnotežje, 29. 9. 2019

Prazna luna v Tehtnici je bila včeraj zvečer in prejšnji teden je bil (spet) kar naporen. Veliko stvari je ven butnilo, predvsem kako lahko lovimo ravnotežje med svojim dobrim počutjem in želji, da bi vsem ustregli. Novica, ki to ni, seveda je, da je nemogoče vsem ustreči, ne da bi plačali ceno s svojim zdravjem. Tehtnica je znamenje, ki poudarja pomen odnosov in razmerij. Zato se tudi poudarja pomen pogajanj – kako se pogajamo z drugimi, da smo vsi zadovoljni, da ujamemo ravnotežje med tem kar hočemo mi in kar hočejo drugi.


Luna je bila v kvadratu s Saturnom in Plutonom, po drugi strani pa je Saturn v tesni konjunkciji s Ketujem. Kaj je v naših razmerjih, kar ne funkcionira? Ta mesec bomo morali pogledati resnici v oči in si priznati, kje in zakaj se izogibamo pogovoru s partnerjem in kako nadaljevati, če sploh. To bo še posebej aktualno v naslednjih dneh, ko vstopi Mars v Tehtnico, Pluton pa se bo iz petmesečne retrogradnosti obrnil direktno. Pluton lahko prinese na plan tudi kakšno skrivnost. Mars pa nas uči, kako najti kompromis (kar pa ni njegova najmočnejša stran).


Je pa ta prazna luna tudi zaradi tesne konjunkcije Ketuja in Saturna pokazala, kakšen vzorce imamo na podlagi katerih delujemo in vstopamo (ali pa tudi ne) v odnose. Včasih si zgradimo velike ograje okoli našega srca, da ne bi bili nikoli več ranjeni. Vendar nas za temi ograjami vseeno boli, kar samo pomeni, da ograje niso rešitev. Vedno kaj boli, nikoli stvari niso tako kot smo se zamislili, da razmerje funkcionira se moramo truditi. Sami ne moremo biti, z drugimi je težko. Rojeni smo na ta svet, zato da predelamo čustva prek odnosov z drugimi ljudmi in velikokrat tako, da drug drugemu stopamo na največje žulje. Le tako pridemo do napredka.


Ena zanimivost: te dni je judovski praznik Roš hašana, ko Judje praznujejo novo leto. Ta praznik je vedno blizu prazne lune v Tehtnici. Je pa to tudi dan, ko se praznuje stvarjenje Adama in Eve. Torej, gledano iz stališča judovske mitologije, je človeštvo rojeno v znamenju Tehtnice. In vsem veliko pomenijo vrednote Tehtnice: harmonija, mir in ljubezen.


Naj bodo te vrednote vodilo v našem delovanju, saj si navsezadnje vsi želimo istih stvari. Bodimo sočutni drug do drugega in do sebe. Ujemimo ravnotežje: postavimo meje, kjer so potrebne, ampak pazimo, da niso previsoke.


Adam in Eva, vir slike: pinterest.fr

14 views0 comments
bottom of page