top of page

[ASTRO VREME]: Tole moramo zdržat, 13. 9. 2019

Updated: Sep 14, 2019

Polna luna v Ribah bo jutri ob pol sedmih zjutraj. Luna je tesno povezana z Neptunom, kar nas lahko močno odnese v eskapizem in v bolj in manj nezdrave verzije pobega iz realnega sveta. Lahko pa seveda te energije izkoristimo za meditacijo in kakšen obred (nasproti Lune v Ribah je Sonce v Devici, ki ima čez rituale in obrede), da vidimo, kaj je Luna osvetlila in kaj lahko spoznamo. Luna je v Uttarabhadrapada nakšatri, ki meditacijo zelo podpira, prav tako pa tudi višja spoznanja. Le čas si moramo vzeti in se umiriti, da pridejo spoznanja na plan.

Kar je seveda lažje reči, kot storiti, saj so v Devici še vedno Merkur (tu je doma, misli šibajo 100 km/h), Venera in pa Mars, ki nas vsi silijo v akcijo. Dajmo, dajmo, različno roki za oddajo našega dela, pa karkoli že delamo, visijo nad nami in ni prostora za počitek.


V bistvu je glavno spoznanje, da vadimo sočutje do sebe istočasno, ko delamo vse kar lahko, dajemo vse od sebe. Toliko planetov v Devici nas dela pretirano kritične in sami sebi nalagamo še večje breme kot je, ker si želimo, da bi bilo vse popolno in res super, ko bomo morali delo dostaviti. Ne delajmo si tega, ne otežujmo si situacije, saj nas močno stiska za vrat tudi Saturn, ki se ta teden ustavlja, da bo šel naslednjo sredo spet direktno. Zato moramo še to zdržati in se ne vdati: prakticirajmo sočutje do sebe in zgurajmo, kar moramo. Še malo, pa bomo lahko želi sadove našega trdega dela: ne odnehati 5 minut pred čudežem, ko se nam bodo stvari sestavile skupaj in bomo lahko ponosni sami nase, kaj vse nam je uspelo doseči.


Dve karti sta skočili ven: »Give a shit« - ja, zdaj ni čas, da nam vse dol pade, potrudimo se, saj bo šlo. In pa: »I am committed to making my dreams fucking happen« – res! zdaj ni čas za utapljanje stresa s pomočjo kakih substanc (Neptun!) ampak je čas, da stisnemo zobe in gremo skozi, da bomo prišli do zasluženega uspeha (Saturn, ta težak, po prestanih preizkušnjah tudi nagrajuje). Mamo mi to!


5 views0 comments

Comentários


bottom of page