top of page

[ASTRO VREME]: za teden 1. 5. – 7. 5. 2023, ščip v škorpijonu, lunin mrk, retrograden PlutonPonedeljek: Pluton se obrne retrogradno, trenutno je še vedno na 0 stopinj vodnarja. Vse do srede junija bo v vodnarju potem pa pride nazaj v kozoroga. Morda se naplavijo kakšne usedline iz našega podzemlja, soočimo se in pozdravimo.


Sonce konjunkcija Merkur: cazimi, dobro za komunikacijo, pogovore, nove kontakte, nove ideje. Lahko pogledamo projekte, ki so zastali in jih poskušamo ponovno zagnati.


Sreda tedna: Venera kvadrat Neptun: pazimo se depresije, ni prijeten občutek. Rožnata očala padejo, morda razočaranje. Pazimo se odvisnosti, zmede, postavimo meje.


Petek: polna luna v škorpijonu v obliki luninega mrka. Polni luni v škorpijonu se reče tudi Vesak: to je polna luna pod katero se je Buda rodil, dosegel razsvetljenje in umrl. Dobro za meditacijo, morda se lahko spopademo z vprašanjem, kaj je tisto, kar povzroča naše trpljenje. Morda najdemo rešitev.


Isti dan se kolo leta obrne pridemo do praznika plodnosti – Beltaine.


Konec tedna: Venera pride v raka: Venera, ki se hitro zaljubi, čustva so v prvem planu.


Zapeljivka: zapeljevanje, prevara, prelomljena obljuba. Zapeljujejo nas z mamljivimi obljubami, ki se večinoma ne uresničijo. Pravzaprav nas zavajajo: spodbujajo nas, da bi sprejeli nekaj, kar bo s seboj prineslo težave, mi pa bomo na koncu razočarani. Naj nas ne zapelje zunanji blišč: stvari niso takšne, kot se zdijo. Stopimo nekaj korakov nazaj, poglejmo si stvari iz objektivne in uravnotežene perspektive, pojavili se bodo prava slika in skriti nameni.Iz hipa v hip (2 novcev): Umaknimo se iz svoje prezaposlenosti z drugimi kraji in časi ter ostanemo pozorni na to, kar se dogajaj tukaj in zdaj. Življenje je prostran ocean, v katerem se lahko igramo, če odslovimo vsakršne sodbe, preference in navezanost na podrobnosti dolgoročnih načrtov. Preteklosti ni več, prihodnosti pa še ni. Edini resnični človek je tisti, ki živi iz hipa v hip, čigra puščica je usmerjena v ta trenutek, ki je zmeraj tukaj in zdaj.


Gazela: povečano zavedanje in zmožnosti, ranljivost. Gazela predstavlja milost. Ta lepa žival izžareva sofisticiranost in eleganco. Gazeline osebnosti se izrazito zavedajo svoje okolice, kar jim preprečuje, da bi uživali lepoto, ki jo tako skrbno kultivirajo. Nič več skrbi, kaj gre vse lahko narobe, umirimo se in pridimo v sedanji trenutek. Usedi se, najdi svoj dih in opazi obilje ki te obdaja. Naj to nahrani tvojega duha. Da pridemo v ravnotežje: jin joga, dobra hrana, udoben dom.

Afirmacija: Cosmic babe you are capable of so much.

Arhetip: Vas: domači kraj, družina, drevo. Vas nam predstavlja uganko. Na eni strani je to kraj, kjer se počutimo najbolj doma, kraj kamor se lahko vedno vrnemo. Nostalgija in udobje nas vlečeta tja. Po drugi strani pa je to prav tisti kraj, ki ga moramo zapustiti, zato, da zrastemo. Okoli vasi je meja, ki je večina vaščanov ne želi prestopiti. Energija vasi je prisotna, ko se počutimo omejene. Omejujejo nas določena skupina, skupnost, družina, kraj ali ideologija. Morda nam je to služilo v preteklosti, vendar ostajanje v teh okvirih ne bo nikoli zadovoljilo naše lakote po življenju. Zahvalimo se vasi za vse, kar nam je dala, vedoč da se bomo enkrat vrnili. Sedaj pa naš čaka cel svet.(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Wild Unknow Arhetipi.)


17 views0 comments

Comments


bottom of page