top of page

[ASTRO VREME]: za teden 20. 3. – 26. 3. 2023, enakonočje, Pluton v vodnarja, mlaj v ovnu

Updated: Mar 23, 2023Ponedeljek, enakonočje, Sonce prestopi v ovna, kolo leto se obrne - Ostara: prišli smo do spomladanskega enakonočja – kolo leta se obrne praznujemo Ostaro. To je čas, ponovnega rojstva, rasti in plodnosti. Lahko malo danes zvečer pomeditiramo na ta preobrat.


Torek, mlaj v ovnu: prazna luna na 0 stopinj ovna ima podporne aspekte: je sekstilu s Plutonom, Venera in Rahu sta v konjunkciji. Življenje nas (končno) spusti naprej. Kaj nas kliče, kaj je novo? To ni samo začetek novega poglavja, to je začetek nove knjige.


Četrtek, Pluton v vodnarja: Pluton, planet transformacije bo v vodnarju ostal 21 let. Zares bo v vodnarju štartal konec 2024 in takrat bomo videli že velike spremembe in kaj vse se je razkrilo in v katero smer gre svet. Pluton v vodnarju izziva okostenele sisteme in kaj je trenutno prevladujoča ideologija, ki bo najbolj na udaru: morda neoliberalni kapitalizem? Ali morda znanstveni pozitivizem?

Vsekakor se bosta spremenili znanost in tehnologija in tudi internet, npr. družbena omrežja, online nakupovanje. Prihaja doba pluralnosti.


Sobota, Mars prestopi v raka: Mars v raku se mora ukvarjati s čustvi, kar mu ne leži preveč. Še posebej sedaj ne, ker je bil toliko časa v dvojčkih. Vendar je sprememba energije dobrodošla, saj je bil v dvojčkih od 20.8.2022.


Karte

Drevo v plamenih: Začetek nečesa novega. Morda novo področje študija, morda nov posel, ali novo zanimanje. Karkoli že je, se bo počasi in postopno razvijalo. Ohranimo odprt um in srce ter prisluhnimo intuiciji.

Dajanje (Ognjena kraljica): imamo priložnost, da delimo svojo ljubezen, radost, smeh. V dajanju doženemo, da se počutimo bolj izpopolnjeni. Zdi se, da se vse okoli nas sestavlja. Uživajmo v tem, ozemljujmo se in dovolimo, da obilje prekipeva v nas in okoli nas.

Vidra: neomejeno veselje, igrivost, zadovoljstvo. Vidra predstavlja absolutno blaženost. Igriva energija otroka, ki je nam vedno dostopna, ne glede na starost. Kako bi življenje izgledalo z malo več igrivosti? Kaj bi bilo potrebno narediti, da pridemo do tja? Praznovanje čaka. V ravnotežju: polna ljubezni, ne potrebuje ničesar. Izven ravnotežja: slabe volje, vzdihuje, dela izgovore. Da pride v ravnotežje: ples, zabava, praznovanje.

Afirmacija: I am evolving into my baddest self.

Arhetip za mlaj v ovnu: Bojevnik: Globlji aspekt tega arhetipa nas sooči s smrtjo. Bojevnik stoji na meji med življenjem in smrtjo, zaupati mora Večnemu, da vodi njegov meč. Delo bojevnika zahteva prisotnost, naravnavo, namen. Če izgubi center, potem pride do destruktivnega nasilja. Pomembo se je vprašati, kakšno bitko trenutno bijemo. Verjetno veliko bitko, z globokimi koreninami in trajno napetostjo. Dejanja, ki jih storimo sedaj, bodo odzvanjala še dolgo potem, ko se bo prah polegel. Zato modro izberimo. Ko potegnemo meč, se naravnajmo z večno notranjo modrostjo. Potem se predajmo bitki. Za kaj se zavzemamo? Za kaj smo pripravljeni iti v bitko? Ta arhetip nakazuje na vojno. Tisti, ki premagajo druge so močni, tisti, ki premagajo sebe so mogočni.

Arhetip za enakonočje: Slepa ulica: ne glede na to, kaj si predstavljamo, ko slišimo za slepo ulico, le-ta ni tako slepa oz. brezizhodna. To je sila, ki nas ustavi, medtem ko smo načrtovali druge stvari. Močna je, brezkompromisna – zid za vsemi zidovi. Pove nam: »Ne gre več, otrok. Prišel si do zadnje strani tega poglavja«. Naravni odziv je, da se bojujemo, da se upiramo in skušamo dokazati, da imamo prav, da se oklepamo, kar je bilo. Tako se bojujemo z življenjem samim. Vendar je konec tudi nov začetek. Vrata se odpirajo, le-ta pa niso tista skozi katera smo načrtovali, da bomo šli. Če smo pošteni in pogumni, da sprejmemo, da se prilagodimo in na novo nastavimo, potem slepa ulica pomeni začetek življenja. Spomnimo se, da ko junak v filmih ali zgodbah pride v slepo ulico, da se takrat zgodi nekaj navdušujočega. Mi smo ta junak.(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Wild Unknow Arhetipi. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).


🧭KROG: Lunakrajc meditacijsko zdravilni krog za mlaj v ovnu bo v torek, 21. 3. ob 20h prek zoom. Če ne morete priti v živo, bo možno dobiti tudi posnetek. Prijave: lunakrajc@gmail.com


32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page