top of page

[ASTRO VREME]: za teden 24. 7. – 30. 7. 2023, Merkur v devico, pa še kajTa vikend Sonce vstopi v leva: poletje je na vrhuncu, imejmo se lepo, Venera se obrne retrogradno in imeli smo Sonce v opoziciji Pluton in bilda se Merkur kvadrat Uran: nepredvidljiva energija, pazimo, kako komuniciramo, morda pa pridemo do originalne rešitve.


Venera je retrogradna vsakih 18 mesecev: to bomo morali preživeti, potrpežljivost vse do 4.9. Ni dobro za velike modne preobrazbe investicije, nakupe umetniških del.


Več dni čutimo Rahuja v kvadratu s Plutonom: morda test zaupanja.


Merkur konjunkcija Venera: bodimo pozorni kakšna jezike ljubezni govorijo ljudje okoli nas. Kako sprejemamo in kako dajemo? Dobro tudi za izražanje svoje kreativnosti.


Merkur vstopi v devico: v lastnem znamenju, vendar bo tu retrograden konec avgusta. Dober čas, da prevrimo svojo rutino, prehrano pogledamo, kako bi lahko bili bolj učinkoviti v službi, da imamo več časa za druge stvari. Naš um je fokusiran in lažje pridemo do cilje, ker svoje cilje tudi lažje pojasnimo drugim. Pazimo se pretirane kritičnosti.


Merkur trigon Rahu: dobro za komunikacijo Vesolje nas blagoslovi s pravimi besedami v pravem trenutku. Kaj je naša dolgoročna vizija?


Energija se bilda do ščipa v vodnarju 1.8. morda neko (ne)prijetno presenečenje, tenzija konflikt, stvari se ne izidejo, pazimo na besede. Ker so zraven Saturn, Pluton in Uran.


Uran tvori veliko aspektov v avgustu in bomo videli kje bomo konec avgusta za polno luno v ribah in kaj to nakazuje za jesen.


Karte

Ocean večne ljubezni: zdravljenje, ustvarjalnost, plodnost. Pravijo, da ljubezen premaga vse in to še posebej velja v tem trenutku. Nekaj se bo razrešilo in pozdravilo z ljubeznijo. Razmere so nam v korist, nova stvaritev čaka. Rojstvo nečesa novega s seboj prinaša radost in vznemirjenje. Začne se nov cikel, rodi se nova podoba.Ljubimca: predaja, vsi vidiki ljubezni, dušni partner. Imeti moramo pogum, da izpustimo vse in se zaljubili v ljubezen samo, brez pričakovanj, brez vedenja, ali se bo ljubljena ljubezen odzvala ali ne. To je možno samo v neizmerni in vseobsegajoči veri v ljubezen, ki je najpomembnejše življenjsko darilo. Odločimo se ostati zvesti notranji ljubezni.


Petica čaš: Izguba, ki se ne more povrniti: izguba službe, smrt. To je izguba, ki paralizira in zato ne vidimo ostalih možnosti, zato se ustvari stagnacija. Ali pa se osredotočamo na nekaj, kar si res želimo, da ne bi izgubili. Prevelika navezanost, ki pa jo treba spustiti, da se lahko premaknemo v življenju. Zraven pa morda občutek krivde, ali pa občutek poraza.


Konj: momentum, svoboda, ekspanzivna energija in sila. Konj predstavlja najboljši izrazi zemeljske energije. Začutimo lahko stabilnost in podporo, tako, da se lahko usedemo na njegov hrbet in oddrvimo k naslednjemu cilju, ne glede na to, kako težak je teren. Konja se ne more premagati. Njegova svoboda pride kot posledica naše vsakodnevne prakse: ko smo zbirali vso svojo energijo. Fizična vzdržljivost in mentalni fokus sta konjevo skrito orožje. Da pride v ravnotežje: trening za moč in meditacija.

Afirmacija: Seek your pleasure.


Arhetip za Rahu in Ketu na osi oven tehtnica: Ljubimec: srce, ljubljena oseba, predanost. V srcu ljubimca bije hvaležnost. Ljubimec ceni in doživlja svet skozi čutila, občuduje lepoto, pesni, umetnost, glasbo, vonje in senzualnost. Ta energija se zbudi na konici jezika, ko občutimo sladkobo medu, poljub ljubimca ali ko govorimo nežne besede otroku. Ta energija hitro mine, zato moramo biti polno prisotni in budni, da jo občutimo in brez pričakovanj, kako naj bi kaj bilo. Ljubimec živi v čudenju, kaj svet ponuja, uživa v majhnih podrobnostih, hvaležen da lahko občuti vsako kapljico daritve, ki jo daje življenje. Pravo darilo je najti ljubimca v sebi.


Alkimija: Kaos: dezorientacija, vrtenje, neprizemljenost. Energija kaosa je močna in vseobsegajoča tako, da zmede študenta alkimije. Vse obrne na glavo in vse zato zakvačka, da tudi najmodrejši mistik ne more razvozlati. Vendar izkušeni alkimisti vedo, da je to najbolj mogočna točka v alkimističnem procesu. Počakaj. Opazuj. Nič ne delaj. Usoda se sama vrti. Jasnost bo prišla, vsak vozel posebej. Vse kar delamo je, da dihamo, ne se matrati. Usode nas gledajo, kako prosto padamo proti svobodi. Meditacija je zdravilo.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page