top of page

[ASTRO VREME]: za teden 3. 7. – 9. 7. 2023, ščip v kozorogu, Merkur sekstil Uran

Živjo, živjo, ta teden ni videa, ker se kar noče posneti. Vseeno poglejmo, kaj se dogaja.


Danes, v ponedeljek imamo polno luno v kozorogu. Smo na polovici leta – kje želimo biti konec leta? Saturn, ki je vladar te lunacije, je sam retrograden v ribah. Kaj moramo spustiti? Kje moramo postaviti meje? Lunacija ima pozitivne aspekte od Saturna in Jupitra in daje veliko moč, da se držimo tega, kar smo obljubili sebi ali drugim, da bomo naredili. Je pa Luna v opoziciji z Merkujem in morda tole ni dober čas za čustvene pogovore.

Ta teden ni toliko ostalih aspektov. V petek imamo sekstil med Merkurjem in Uranom: ideje se kar iskrijo, dober čas za mentalni preboj in nove strategije. Dobro za pogovore. Morda pridejo novice. Bodimo drzni in polni humorja. Naslednji vikend se čuti Merkurja v trigonu z Neptunom: pazimo se megle v razmišljanju, govoru. Ne podpisujemo kakšnih dokumentov. Tudi v ponedeljek, 10.7. ne.


Kljub temu, da ni toliko aspektov, to ne pomeni nujno, da je to kaj lažji teden v energijskem smislu. Videti je, da se centrifuga nadaljuje. Sonce je aktivno, na naš planet prihaja veliko svetlobe. Zato smo lahko bolj utrjeni, morda je »koža pretesna«, morda imamo občutljivo prebavo. Pazimo nase.


Od nedelje 2.7. in do torka 4.7. je tudi interval, zliva se Božja milost.


Kar se tiče kart je zanimivo, da so prišle skoraj vse iste karte kot prejšnji teden – očitno se določene teme nadaljujejo. Samo Animal Spirit je tokrat druga karta in je Morski pes: izpostavimo se. Če hočemo biti konec leta v drugačnem položaju, se moramo izpostaviti že sedaj.Karte:

Mislim nate: ljubeča misel, igra usode: ljubeča misel, igra usode. Na nekoga mislimo in ta oseba misli na nas, tudi če je že pokojna. Vsi smo med seboj povezani in v bistvu eno, večno ostajamo v oceanu božanske ljubezni. Vse, kar imamo radi, večno živi v naših srcih.

Obstoj (Čarovnik): poglejmo, ali si dovolimo prejemati izjemni dar občutenja, da se počutimo doma, kjerkoli že smo. Vzemimo si čas, da se ta občutek poglobi in da ostane z nami. Če pa imamo občutek, da je svet za našimi petami, potem je čas za oddih. Pojdimo na prosto in si poglejmo zvezde.

Dvojica mečev: Neodločnost, smo na križišču, ko se moramo odločiti, vendar je tu prisoten strah pred neznanim. Odločiti se moramo, četudi se bojimo neznanega. V glavi si moramo vedno zamisliti best-case scenario in zaupajmo v pravilnost svoje odločitve.


Morski pes: neposrednost, izpostavljenost, razrijte prave narave in želje. Morski pes je nevaren le, če ga ne pripoznamo. Nekaj velikega se mora razkriti, ko se pokaže ta karta. Nekaj čepi v globinah in ustvarja napetost. Energija morskega psa nas prevzame, ko se obotavljamo biti iskreni, da smo čisto mi ali ko ne rečemo, kar res želimo reči. Morda bi bilo udobno se pretvarjati še naprej, da ni nič narobe, vendar energija morskega psa kar naprej kroži okoli nas. Da pride v ravnovesje: iskrenost.

Afirmacija: Baby, you the baddest.Arhetip za ščip v kozorogu: Žival: zverina, divjakinja, she-wolf. Smo sesalci in naše dlake po telesu nas na to spominjajo. Trudimo se, da bi zanikali svojo neposredno živalsko naravo, a skozi ta arhetip pridemo do moči in smeri. Aktivirajmo žival znotraj nas: pijmo vodo iz potoka, jejmo gozdne sadeže. Odložimo naprave, omejitve in družbene konstrukte in začutimo toplo kri, ki teče po naših žilah. Žival hrepeni po zraku, hrani, prokreaciji in fizični aktivnosti. Po umazanih prstih in občutku sija zvezd na koži. Če to zveni zelo nesofisticirano: pravijo, da ko se je Buda razsvetlil, da je zarjovel kot lev.Zadnji krog pred počitnicami bo v sredo, 12.7. za mlaj v raku, ki bo 17.7. Vabljeni na Zoom ob 20h. Če vas zanima, se javite na zasebno sporočilo ali email lunakrajc@gmail.com in vam pošljem link.(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Light Seer's Tarot.)

35 views0 comments
bottom of page