top of page

[ASTRO VREME]: za teden 5. 12. – 11. 12. 2022, ščip v dvojčkih, Merkur in Venera v kozorogaNajmočnejši dar, ki ga lahko dobimo, je dar domišljije. Vse, kar zdaj obstaja v snovnem vesolju, je bilo nekoč na ravni domišljije.

- Wayne Dyer in Dee Garnes, Otroci se spominjajo nebes


V nedeljo, 4.12. se torej Neptun obrne direktno, na 22 stopinj rib, retrogradno se je obrnil 27 junija. Morda zelo čustven čas. Neptun velja za planet evolucije, na višji oktavi kot vibracija božanske ljubezni, naslavlja našo individualno in kolektivno delo na sočutju in duhovnosti. Vendar naslavlja tudi zmedo, iluzije, delo ki ga moramo opraviti na našem egu.Kater del njegovega vpliva bomo občutili? Zmedo, utrujenost, izčrpanost, potapljanje v nostalgijo, se pustimo zavesti? Ali pa bomo občutili sočutje, domišljijo, inspiracijo, povezanost s kozmično zavestjo?


Tudi v nedeljo pa pride luna v bika in reaktivira lunin mrk, ki je bil 8.11.: morda se zopet kaj spremeni, zavrti v novo smer.


Torek, 6.12.: Merkur pride v kozoroga, kjer bo ostal vse do 11. februarja, ker je vmes retrograden od 29.12. do 18.1. 2023. Dobro za strateško razmišljanje in komuniciranje. Dobro obdobje za dolgoročne načrte in projekte.


Četrtek, 8.12.: ščip v dvojčkih, Luna konjunkcija Mars, Sonce opozicija Mars, slednji je seveda še vedno retrograden: pazimo se pretirane strasti, celo agresije. To je energija, ko gredo ljudje čez trupla, da dosežejo svoje.


Sobota, 10.12.: Venera pride v kozoroga: bolj resen čas, ta Venera ni tako uživaška, je bolj praktična. Dobro za realistično ocenitev odnosov. Dne 1.1.2023 zgodaj zjutraj se sreča s Plutonom v kozorogu in morda se novo leto začne z nekim spoznanjem v odnosih.Karte:


Soj Lune: potovanje, romanca, potencial: romantika je v zraku, sprostimo se in uživajmo v tem času. Soj, ki se odbija od Lune, nam polni srce z ljubeznijo in razkriva globok vodnjak neizkoriščenih ustvarjalnih možnosti.


Tema/Darkness: včasih je pač treba pogledati v svoje temne dele. Ne skrivaj se pred njimi, pogled vanje te pripelje do globokega spoznanja o tebi. Če je neka situacija zaradi katere se počutiš nemočno, poglej v svoje temne dele sebe. Spoznaj česa si zmožna. Dobi moč iz senc. To ne pomeni, da si slaba oseba, to pomeni, da imaš božansko moč.


Devetica zemlje: kopičenje-akumulacija: dobitek, niz srečnih slučajev, darilo. Nekaj nam pade v naročje - končno si dovolimo sprejeti nekaj več in to brez občutka krivde.


Afirmacija: I am ready to step into my divine spotlight.


Arhetip: Nevihta kaos, tornado, nered. Tako kot karta Stolp v tarotu, Nevihta vse podre. Vse, kar je bilo trdno, poznano in smo se lahko zanesli, da je, sedaj vetri usode porušijo in podrejo. Proti nevihti se ne moremo boriti, enostavno moramo počakati, da gre mimo. To je čas, da se obrnemo v notranjost in smo kot točka sredi nevihte.
(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknown Arehtipi).

Citat iz rokovnika V ritmu narave 2022


16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page