top of page

[ASTRO VREME]: za teden 6. 3. – 12. 3. 2023, ščip v devici, Saturn v ribi
Ne moremo jasno videti problema, če smo obremenjeni z odgovorom, z rešitvijo.

Krišnamurti, Orlov let


Ta mesec se torej zaključujejo obdobja od 2020 (Saturn v vodnarju), od 2008 (Pluton v kozorogu) in od avgusta lani (Mars v dvojčkih). Energija se torej bistveno spremeni in v ospredju bodo naslednje teme: oceani, begunci, droge, družbena neenakost, razpad okostenelih struktur in institucij.


Prvi zamenja znamenje Saturn in to že ta teden – v torek 7.3. pride v ribi, in se ne vrne več v vodnarja (ko bo retrograden pride na 0 stopinj rib).

Možno, da se res nekaj konča, ker sta ribi zadnje znamenje zodiaka, cel cikel se konča: morda se končajo kakšne sanje, ki smo se jih oklepali. Morda moramo komu odpustiti, ali pa sebi.

Saturn nas sprašuje ali neka zadeva res funkcionira ali živimo v iluziji? Ribi označujejo rožnata očala in iluzije. Saturn pa prinese reality check: ali to energetsko še ustreza. Lahko izguba doma, službe. Kaj delamo s svojim časom, ki ga imamo na tem planetu?

Po drugi strani pa lahko pride nekaj dobrega? Saturn daje tudi nagrade, saj vidi, kaj vse smo naredil, kako smo dozoreli. Manifestacija – kaj si želimo do 2003, ko je Uran prišel v ribi? Saturn želi, da nam uspe. Pogumno naprej po svoji poti.


Ponedeljek: Sonce sekstil Uran: dobre ideje, inovativnost, izrazimo svojo edinstvenost.

Torek: ščip v devici: Luna je v trigonu s Uranom, v kvadratu s Marsom in v opoziciji s Neptunom. Malo občutljivo, malo električno, malo frustrirajoče – pazimo se jeze.


Prihodnji vikend: Venera sekstil Mars: povabimo kakšno oseb na zmenek, romantičen čas, dobro za druženje.

Merkur sekstil Uran: dobro za srečevanje novih ljudi, za dobre pogovore, ideje, uvide. V zraku prasketajo iskrice.Karte:

Boginja stvarjenja: preobrazba, ustvarjalnost, celostnost. Pustimo za seboj fiksne in toge ideje, sprostimo se, tako bomo bolj ustvarjalni. Sprostitev umiri misli in odpre srce. Dobro počutje je pomembno in ni nekaj samoumevnega.Sen (6 čaš): Nihče, naj bo to naš trenutni partner ali nekdo, o komer sanjarimo za prihodnost, nima obveznosti, da nam srečo prinese na pladnju – niti je ne bi mogel, tudi če bi hotel. Resnična ljubezen ne izhaja iz poskusov, da bi razrešili svoje potrebe z odvisnostjo od drugih, temveč iz razvijanja našega lastnega notranjega bogastva in zrelosti.

Svojo samost želimo utopiti v odnosih.


Pav: notranja lepota, sočutje. Njegova lepota je neizmerna. Radi mislimo, da je to zaradi perja. Vendar je njegova skrivnost ta, da lepota izhaja iz njegove notranjosti in se širi navzven v neskončnost. To bitje lahko »prebavi« vse življenjske situacije, saj ne goji zamer, konfliktov in ne hrani preteklih bolečin. Pav je redek: le nekateri izmed nas smo prišli tako daleč, da v celoti sprejemamo sebe in druge. V ravnotežju: samozavesten, dobrodušen. Izven ravnotežja: ne more prebaviti situacij. Da pride v ravnotežje: meditacija na popek.


Afirmacija: I am here to make my wildest dreams come true.


Arhetip: Škatla: kletka, pravila, norme. Ta arhetip predstavlja vse, kar je znano, pričakovano. Daje nam okvir, vendar nam istočasno preprečuje, da gremo za svojimi največjimi vizijami. Škatla je izmuzljiva, pa vendar vse povsod. Omejuje nas na najbolj nezavednih ravneh. Da prebijemo škatlo potrebujemo pogum, zavedanje in nenehen trud. Škatla se lahko kaže kot pričakovanja staršev, dobro plačana vendar neizpolnjujoča služba, pritisk, da izgledamo ali delamo kot drugi ali pa da ostajamo majhni. Škatla se spreminja ko rastemo, en nivo prebijemo, pa pride že druga omejitev. Vztrajajmo. Naredimo preboj. Izjemno življenje ga zahteva.

(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).

20 views0 comments

Comments


bottom of page