top of page

Mlaj in delni sončni mrk, 6. 1. 2019 v Kozorogu

Novo leto in novi začetki, pa še konec praznikov – zdaj pa se lotimo dela. Sliši se dobro, ampak kot vse kaže bomo prvi vikend novega leta bolj na tleh, brez prave volje za nove začetke. Luna upada proti mlaju, ki se bo dovršil v nedeljo, 6. 1. 2019 zgodaj zjutraj (2:38) in ravno zato bodo petek, sobota in nedelja brez prave energije. Mlaj pomeni nove začetke (polna luna pa zaključke) in običajno se za mlaj priporoča pisanje namenov in želja, kaj želimo v naslednjem luninem ciklu uresničiti (do naslednje prazne lune 1 mesec kasneje), predvsem pa so mlaji dobri za opazovanje, kje smo 6 mesecev kasneje, ko se dovrši ščip v istem znamenju (v tem primeru 16. 7. 2019, ko bo polna luna in tudi delni lunin mrk v Kozorogu), ampak zaradi velike gužve v Kozorogu, kjer se bodo v času mlaja nahajali Luna, Sonce, Merkur, Saturn, Ketu in Pluton bomo verjetno (še vedno) zazrti v preteklost. + to bo tudi delni sončni mrk in v času mrkov se čas malo raztegne, kot da bi vstopili v črvino, ki bo trajala do polne lune 14 dni kasneje, to je 21. 1., ko bo ščip in lunin mrk v Levu. Nekaj moramo spustiti, ali pa predelati za nazaj. Tako, da je energija kar heavy duty. Mrki prinašajo spremembe, preobrate, skrite strani pridejo na dan, morda sicer ne takoj – potrebo je gledati vse mrke in dogajanja v roku 18 mesecev, kolikor Rahu in Ketu ostaneta v istih znamenjih. Tema osi Rak/Kozorog je tema zasebnost vs. oblast. Zanimivo bo opazovati, kaj se bo dogajalo na svetovni ravni.

Mlaj se bo dovršil v Pūrvaśadha nakšatri, kar nam bo dalo moč, da rinemo naprej skozi te energije, saj je to bojevniška, ognjevita nakšatra. Nevarnost je, da ne pretiravamo v svojih dejanjih oziroma, da zaradi frustriranosti ne postanemo agresivni. Bolj smiselno je, da to energijo porabimo za soočanje s strahovi in spustimo, kar moramo spustiti in da sebi in drugim odpustimo, da lažje zajadramo v novo leto.

Energijo nam daje tudi Mars, ki je 1. 1. prestopil v znamenje Ovna, kjer je doma in se počuti dobro. Morda se zaradi vse te energije v Kozorogu, ki ga upočasnjuje, kar malo frustrira, ampak ok, saj bo tudi ta vikend minil.

V ponedeljek, 7. 1. 2019 bo Uran prišel ven iz svoje retrogradnosti in tako so vsi planeti v direktnem gibanju, kar je tudi dobro za začetek leta. Prvi planet, ki bo letos šel retrogradno bo Merkur na začetku marca in do 5. 3. nas energije na nebu podpirajo, da začnemo uresničevati svoje cilje in ideje v 2019. Uran prinaša nenadne spremembe in morda bo v povezani z mlajem prišlo do kakšnih presenetljivih obratov.

Lunine mene praktično vedno prinesejo tudi spremembo pri vremenu in že sedaj imamo kar mrzla jutra, bomo videli, če bo res snežilo. V glavnem, the winter is here, ampak saj bo šlo – predlagam, da izkoristimo obdobje brez retrogradnosti do marca in da si v koledar pri 16. 7. 2019, ko bo polna luna v Kozorogu, vpišemo zaznamek in julija pogledamo, kaj vse se je spremenilo v 6 mesecih – rezultat nas lahko preseneti. Let’s do this (ampak od ponedeljka naprej 🙂 ).

Karti iz Animal Spirit seta kart sta dobra popotnica za energijo tega vikenda. Lisica nam sporoča naj se ob koncu praznikov in v tem mirnem obdobju pred začetkom hrupa novega tedna povežemo z ljudmi, ki jih imamo radi. Tigrica (žival, ki lovi ponoči) pa pravi naj se prepustimo tej temi in uživajmo v tišini, da pridejo uvidi.

Karti iz seta kart Animal Spirit avtorice Kim Krans


3 views0 comments
bottom of page