top of page

[ASTRO VREME]: Odločitve, odločitve, 12. 12. 2019

Woha, polna luna full sveti in nam ne da spat in sploh je že cel teden velik nemira v zraku. Cel svet finišira preden se začnejo prazniki, koliko vsega je treba narest. Ščip v Dvojčkih se je dovršil danes zjutraj, ampak energija nemira še vztraja (bolje bo za vikend). Merkur je v ponedeljek le prišel v Strelca in zaključil svoje dolgo popotovanje v Škorpijonu, kjer je bil tudi retrograden. Merkur v Strelcu ni v najboljši poziciji: sam ima rad detajle, posamezna drevesa (najbolje se počuti v Devici), znamenje Strelca pa je znamenje širine in vidi gozd, ne dreves. Polna luna tudi tvori aspekt z Neptunom v Ribah. Kar nekaj planetov torej v spremenljivih znamenjih, ki nas vabijo na vse strani, k spremembam. Tudi samo znamenje Dvojčkov, je znamenje odločitev: dvojčka sta pač dva – na katero stran bomo šli, s kom potegnili? Torej, smo pred dilemami, kaj najprej narest, dela pa toliko, kako se res odločiti?

Ah, brez skrbi: glede na vse, kar se dogaja v Kozorogu, odločitev ni težka: Venera, Pluton, Saturn, Jupiter nam dajejo jasno vedeti, kaj moramo storiti. Venera bo v Kozorogu še do 20. 12. in že zadnje 14 dni lahko opažamo, kako velik poudarek je na odnosih (pa tudi na financah), morda so bolj zaostreni, morda je vse malo težje. Morda smo pred resno odločitvijo, kako naprej v naših odnosih. Morda moramo človeka izpustit iz rok. Ali pa se moramo resno postavi zase in postaviti meje drugim ljudem, ker tako ne gre več naprej. Saturn in Pluton sedaj resno orjeta skupaj, sta na manj kot 3 stopinjah skupaj (točna konjunkcija bo sredi januarja, ampak aspekt se gradi že sedaj). In Saturn želi da odrastemo in prevzamemo odgovornost za svoja dejana, za svoja življenja.

V Kozorogu je sedaj tudi Jupiter, velika astro novica prejšnjega tedna. Eno leto bo Jupiter v Kozorogu in sedaj že po enem tednu je skupaj z Venero pokazal, kako to izgleda. Jupiter v Kozorogu pomeni self-management, kje moramo poprijeti za delo sami pri sebi, da dosežemo tisto kar hočemo. Morda si želimo boljšega zdravja, odpraviti slabo navado, ker nam že škoduje, morda bi radi živeli v drugačnih odnosih, ali pa bi preprosto radi kaj dosegli v svojih poklicnih življenjih in Jupiter v Kozorogu reče, ok, bo šlo, ampak najprej je treba vložiti veliko truda in potem potrpežljivo počakati na rezultate. Rezultati bodo prišli, Kozorog je Saturnovo znamenje in Saturn vedno nagradi, vendar res šele po vloženem trudu.

Pluton v Kozorogu pa ima nalogo, da kaj tudi poruši, da se bo lahko potem na novo zgradilo. Dobra prispodoba je renovacija hiše, stanovanja. Naprej se je treba odločiti za renovacijo in ker vemo, kako je to naporna zadeva, z njo najprej odlašamo. Potem, se le odločimo in par mesecev je pač grozno: vse razbito, kopalnica v razsulu, prah vsepovsod, mojstri hodijo ven in notri, in ko že mislimo, da bo konec, pride do zamude pri izvajalcih del. Lahko nas zebe ali pa smo brez vode. In potem končno pride dan ko je renovacija končana. Vse sveže in super lepo, na novo pobeljeno, ooo, kako smo veseli, da smo se odločili za prenovo. Ja bilo je težko, ampak, ooo, kako je sedaj lepo in kako se sedja dobro počutimo. No, tako Pluton s svojo energijo zahteva od nas, da kaj porušimo, renoviramo, da bomo potem lažje živeli.

Zato je tako naporno te dni, pa bo še v januar, zato moramo skrbeti zase in za svoje zdravje, za svoja čustva, naučiti se reči ne in to brez občutka krivde. Naučit se tudi povedati, kaj nam leži na duši, četudi mislimo, da nas nihče ne sliši. Začeti moramo furati svojo lastno zgodbo, ne glede na to, kaj si drugi mislijo o nas. Sami smo kreatorji svojih življenje in sami moramo točno ozavestiti, kaj hočemo in potem počasi začeti delati k uresničitvi svojih sanj. Seveda ne gre čez noč, ampak ti aspekti kažejo, da če ne bo sprememb, se bomo popolnoma iztrošili, popolnoma izgoreli. In potem, kaj bomo potem? Dajmo že sedaj bolj pazit nase.Uh, resne karte danes.

Thanatos: Ko se soočimo s smrtjo, nas to vodi k resnici (Aletheia).

Eros: Platon nas spomni, da se lahko Eros izkusi tudi kot platonično ljubezen. Aktivira se, ko vidimo lepoto in resnico v svetu, ko se naše obrambe zmanjšajo, zmehčajo.

Ogledalo: predstavlja tudi iluzijo, ki nas vodi stan od našega resničnega jaza. Zato odložimo telefone, nehajmo se primerjati z drugimi in se dejansko res poglejmo v ogledalo na steni. Kdo nas gleda nazaj? Ali smo lahko prijazni s to osebo, ki nas gleda, ji lahko namenimo nekaj lepih besed?

3 views0 comments
bottom of page