top of page

Osebna zgodovina s pospeškom, 30. 6. 2019

Prazna luna in Sončev mrk bo v torek 2.7.2019. Sončen mrk bo sicer viden samo v Južni Ameriki, ampak čutili ga bomo povsod. Mrki običajno pomenijo, da osebe (ker je Sončev mrk, predvsem osebe moškega spola), dogodki ali situacije mrknejo iz naših življenj. To je drugi mrk na osi Rak-Kozorog – prvi je bil 6.1.2019. Če si pišete dnevnik je dober čas , da pogledat za nazaj, kaj se je dogajajo na začetku leta in kako daleč ste prišli, ali pa morda niste. In če niste, je sedaj priložnost, da pridete naprej. Mrki pospešijo zadeve in energija tega mrka je v osnovi pozitivna. Vendar pa se je energija zelo zgostila, kar smo verjetno že lahko občutili prejšnji teden, predvsem pa ta vikend. Rak predstavlja naša čustva, in to je itak že tema celo leto in se bo še nadaljevala v 2020. Kaj nam predstavlja dom? Kje smo doma – tako fizično kot psihično? V fizičnem smislu je to dober čas, da pospravimo po sobah in vržemo stran stvari, ki nam samo jemljejo prostor. Tudi psihično se bomo bolje počutili, če bo pospravljeno.

Kako hranimo in negujemo sebe in druge? Na fizičnem področju bi se lahko pojavile težave s trebuhom in prebavo, zato bodimo bolj pazljivi, kaj jemo in pijemo, da se ne pojavijo bolečine. Na psihološkem nas ta prazna luna uči, da lahko dajemo samo, če imamo sami pri sebi dovolj. Zato je to tudi čas, da pogledamo, kakšna čustva nas prevevajo. Če imamo občutek, da nam manjka ljubezni in pozornosti, je na nas, da si ljubezen in pozornost damo sami. Morda pa nas preveva občutke močne nesamozavesti in kako lahko to presežemo, kako lahko sprejmemo sebe, takšne kot smo?

Po drugi strani pa imamo lahko občutek, da smo obtičali. Merkur je že v senci in retrogradno se bo obrnil naslednji vikend. V četrtek 4.7. pa je tesno srečanje Saturna in Ketuja v opoziciji z Rahujem. Zato bo naslednji teden veliko mešanih občutkov. Zobniki časa bodo močno škrtali in občutek bomo imeli, da nekdo utira sol ravno naše najbolj boleče čustvene rane. Zato je smiselno, da se umirimo in čim bolj objektivno pogledamo, ali zapadamo v ekstreme: pretirano navdušenje na eni strani ali pretirana depresija na drugi. To je dober čas za meditacijo, pisanje dnevnika in na sploh »kuliranje«. Še posebej to velja za tiste, ki še ne gremo na morje in moramo te energije in vročino preživljati v običajnem domačem in službenem okolju, kjer nas pestijo vsakodnevne težave, ki jih običajno (ne)rešujemo na že znan in utečen način. Kako lahko izboljšamo svoje reakcije, da ne bomo padali v vedno iste zajčje luknje? Spremenimo lahko samo sebe, ne drugih.

2 views0 comments

Comments


bottom of page