top of page

[Astro vreme] in karte za teden 29. 4. – 5. 5. 2024, Venera v bika in Mars v ovna



Karte:

Boginja stvarjenja:  preobrazba, ustvarjalnost, celostnost. Pustimo za seboj fiksne in toge ideje, sprostimo se, tako bomo bolj ustvarjalni. Sprostitev umiri misli in odpre srce. Dobro počutje je pomembno in ni nekaj samoumevnega.

 

Kraljica zemlje: prizemljena, sposobna odrasla kraljica, ki vse obvlada, samozadostna. Zanesljiva, zna poskrbeti za vse okoli sebe.


Osmica zraka: motnja, prekinjen tok energije, dvomi in skrbi, prepreke in izzivi, preveč smo v glavi.  Naš um se trenutno ne more odločiti za ali proti. Pametneje se je samo umakniti in samo počakati, kaj se bo zgodilo. Odlog pogosto razkrije bolj ustvarjalno rešitev, zato ne priganjamo k odločitvi,  iz zmede lahko nastane samo še več zmede. 

 

Prejšnja življenja (Luna): vpogled v večnost življenja je dar, razumevanje nalog karme v našem življenju pa ni nekaj, kar bi bilo mogoče usvojiti, kadar se nam zahoče. To je budnica: dogodki v našem življenju nam skušajo pokazati vzorec, ki starodaven kakor popotovanje duše.

 

Ovca: miroljubna, preroška, potrpežljiva. Ovčka prinaša pomembno sporočilo. Vendar se lahko sporočilo sliši le, če smo usvojili globoko tišino. To je iskreno sporočilo ki pride prek starega prijatelja, otroka ali nepričakovanega tujca. Čeprav sporočilo pove druga oseba, globoko zazveni v nas. Ponavljaja se bo toliko časa, dokler ne zaslišimo. Resnica je darilo. Usedimo se, obmirujmo, poslušajmo in sprejmimo. V ravnotežju: vedenje, notranji mir. Izven ravnotežja: tiha, plašna, zaskrbljena. Da pride nazaj v ravnotežje: meditacija, poslušanje.

 

 

Arhetip za Beltaine: Sodnik. Sodnikova vloga je izredno pomembna: pomaga nam razločevati, kaj je varno, resnično in pravično. Če ostane v nezavednem ali v strahu, potem se modro razločevanje sprevrže v obsojanje sebe in drugih.  Ali se sprevrže v temno stran ali svetlo je odvisno od ljubezni. Prebuditev tega arhetipa je nujna za kompleksne čase v katerih živimo. Svetla stran: razločevanje, prava akcija, sočutje. Temna stran: kritičen, ne odpušča, gradi zidove okoli sebe. Ljubezen je tisti faktor, ki odloča med obema stranema. 

 

Žveplova kislina (Oil of vitriol): zeleni lev požira sonce – ego (sonce), se sreča z instinkti (lev), kar je strašljivo za ego, saj naznanja njegovo smrt, transformacijo. Spremembe so edina konstanta. Kislost, zamera, očiščenje. Ne se prenajedati, ne skočimo na prvo žogo. Dihajmo in počakajmo. Spremembe so nujne za rast in na koncu pride olajšanje za vse vpletene. 



4 views0 comments
bottom of page