top of page

[Astro vreme] in karte za teden 5. 2. – 11. 2. 2024, mlaj v vodnarju, lunarno novo leto; Merkur v vodnarja
Ponedeljek, Merkur pride v vodnarja: stvari se začnejo premikati, ko je bil Merkur v kozorogu je šlo bolj počasi, ker je bi v kozorogu tudi retrograden. Komunikacija se pospeši, je radoveden in družaben. Najdimo podobno misleče ljudi in se družimo. 

Merkur konjunkcija Pluton na 0 stopinj vodnarja: kaj je naša globoka resnica? Pomembni pogovori, možnost transformacije in zdravljenja. 


 Torek, Venera kvadrat Rahu: odnosi, ravnotežje

Sonce sekstil Rahu: nasproti pridejo pravi ljudje, kaj si res želimo?


Sreda, Venera trigon Uran: morda se kaj premakne, v rutini, pri denarju, pri ljubezni .


Četrtek, Mars sekstil Neptun: zdravljenje, duhovnost

Sonce kvadrat Uran: možne nepričakovane spremembe. Pazimo se, da ne izpademo uporniški ali ekstremistični. Morda neki prepiri. 


Petek, mlaj v vodnarju: kitajsko novo leto: leseni zmaj Nepričakovane spremembe so možne, ker je v igri Uran. Spontanost, nepričakovani razvoji dogodkov. Stvari se odvijajo.


Sobota, Merkur kvadrat Jupiter: poskušajmo najti pozitiven pogled na to, kar se dogaja. Raje poslušajmo kot govorimo.


Glavne teme:

-        Zaprimo oči in se sprostimo: predstavljamo si plamen, ki nam greje srce in dušo. Plamen sežiga strahove in dvome, zdravi telo in odstranjuje ovire s poti. Zaupajmo!

-        Končno lahko odpravimo težko situacijo  – izberimo ljubečo poravnavo.

-        Lovimo ravnotežje na vseh področjih prilagodljivost, fleksibilnost, pazimo, da ne izgorimo med tem žongliranjem med vsemi potrebami  - predvsem pa pri denarju.

-        Razprimo krila in se osvobodimo.In še dve karti, ki sta pomembni:

Panter: uničenje nepotrebnega, čiščenje. Panter ne bo kar stal in gledal, kako zastaja naša energija ali rast. Ampak bo naredil štalo … z namenom, da pridemo do bolj zadovoljnega življenja. Vse skupaj je nepričakovano, neudobno in celo uničujoče, vendar, ko se prah poleže vidimo panterjevo modrost. Vsi smo šli že čez to in zaradi tega smo postali boljši ljudje. Zaupamo, da nas panterjeva pot vodi na boljše. V ravnotežju: pogumen.


Arhetip za mlaj v vodnarju: Puščava: suša, pustinja, puščava povzroči dezorientacijo, želimo si pomena, pa ga ni, hrepenimo po trdnih tleh. Potujemo skozi puščavo in ni in ni jasnosti in soočeni smo z eksistencialnim strahom.  Lačni smo in žejni, da bi življenje vrnilo v neko normalnost, da bi lahko uživali v preprostih rečeh. Vendar puščava ne nudi tolažbe in vsi moramo skozi njo. Če  se lahko sprijaznimo z neudobjem vedoč, da se bomo enkrat znašli pred izvorom vode potem lahko začutimo potencial te pokrajine.  Podnevi svetlobo oslepi, ponoči je temno kot v rogu: to daje kreativnost in zmožnost jasnovidnih vizij. V puščavi so resnice, ki so drugače skrite.  Naj nas veter in pesek prežameta s globoko magijo.

20 views0 comments
bottom of page