top of page

[Astro vreme] in karte za teden 6. 5. – 12. 5. 2024, mlaj v biku, novo upanje?



Karte:

Ocean večne ljubezni: zdravljenje, ustvarjalnost, plodnost. Pravijo, da ljubezen premaga vse in to še posebej velja v tem trenutku. Nekaj se bo razrešilo in pozdravilo z ljubeznijo. Razmere so nam v korist, nova stvaritev čaka. Rojstvo nečesa novega s seboj prinaša radost in vznemirjenje. Začne se nov cikel, rodi se nova podoba.

 

Sonce: evolucija, vitalnost, razsvetljenost, lepota, zadovoljstvo, zrelost, notranje in zunanje obilje. Zaradi sončeve moči vstopamo v novo življenjsko obdobje, fazo sreče, izpolnjenosti in hvaležnosti. Ko se naučimo zaupati notranjemu soncu, ne potrebujemo pomoči od zunaj. In za to se tudi trudimo – hočemo najti svojo lastno, edinstveno pot.

Zavedanje (Kočija): Koprena iluzija ali maya, ki nam je preprečevala zaznavati resničnost, kakršna je, je začela pregorevati. Ogenj ni razgret plamen strasti, temveč hladen plamen zavedanja. Občutek, da tavamo v temi, se razblinja.

 

Vitez novcev: Zdrava pamet, odgovornost, praktičnost, da delamo za tisto, kar si želimo in da končamo, kar smo začeli. Sanje se uresničijo, ker smo vztrajni in prizadevni. Ta vitez pokaže, da mu je mar tako, da poskrbi za ljudi, ki jih ima rad.


Medved: prebujanje iz duhovnega spanja, nov začetek. Po dolgem zimskem spancu, se medved prebudi. Premiki so najprej okorni, vendar medved ve, da je čas, da se premakne proti zori. Predstavlja osebo, ki je na pragu nove smeri in osebne transformacije, Tedni, celo mesec duhovne poti so bili težki, polni ovir. Sedaj pa čaka transformacija.  V ravnotežju: notranja moč, želja po rasti. Izven ravnotežja: umaknjen, letargičen. Da pride v ravnotežje: gibanje, vaje.

 

Arhetip za mlaj v biku: Gozd Gozda zahteva, da najprej vanj vstopimo in se nato v njem izgubimo. Če mislimo da bo pot ravna se motimo kajti kmalu vidimo, da poti sploh ni.  Veliko ovir nas čaka in lahko se zapletemo. Vendar vidimo tudi  lučke in prijatelje med drevesi. Sedaj smo na avanturi in poti nazaj ni več, zato sprejmimo zatemnjeno luč in premikajoče se sence.  Dobesedno ali preneseno: vstopimo in get lost getting found. 

 

Alkimija: Eter: mejno, tema, usoda. Eter, praznina je mistična uganka. Iz globin niča, se rodijo vsa čustva in možnosti. Za zastorom našega materialnega sveta, je na delu moč večne prostornosti. Ta karta se lahko pojavi ko se nekaj spusti – morda odnos, nekaj kar posedujemo, naziv.  Ko se alkimist sooči z etrom, se usoda spremeni.  Meditacija je nujna, iz centra praznine je vse rojeno.

4 views0 comments
bottom of page