top of page

[ASTRO VREME]: Intenzivno, ni kaj

Polna luna bo v četrtek, 1.10. pozno zvečer in se nahaja na sredi enega izmed najbolj intenzivnih tednov letošnjega leta, pa skoraj vsi tedni so letos intenzivni. V torek se je Saturn obrnil direktno: ponedeljek in torek sta imela res heavy duty energijo, kot da bi nekdo držal ročno zavoro. Sedaj s polno luno pa energija nekako eksplodira, saj je to polna luna v ovnu. V nedeljo pa se direktno obrne tudi Pluton, še en planet, ki zahteva transformacijo.


Vrnimo se nekoliko na začetek leta, pred pol leta, natančneje 24. marca je bila prazna luna v ovnu. Koliko se je vmes že zgodilo?


Ta teden je cel teden zelo zaposlen, morda imamo veliko željo po akciji ali pa nas dogodki silijo v akcijo in imamo občutek, da gasimo požare na vseh koncih, da se stvari premaknejo naprej, ampak vladar te polne lune je retrograden Mars, in zahteva od nas, da ne prehitevamo dogodkov in naših želja.


Še en aspekt je zraven in to z Kirnom, ki ga sicer djotiš ne upošteva. Vseeno opažam, da ima energija Kirona svoj vpliv in se tesni aspekti čutijo. Ta aspekt nakazuje temo zdravljenja in to globoko v sebi. In kaj čutimo globoko v naši notranjosti? Kaj se dogaja z nami v telesu? Kaj se mora pozdraviti? Ali je bolečina telesna, mentalna ali moramo pozdraviti zlomljeno srce? Znamenje ovna kaže tudi na pogum, da smo res mi, mi in da povemo, kaj je narobe in da to tudi pozdravimo.


Kot že rečeno, Saturn se je obrnil direktno. Saturn je v kozorogu od konca decembra 2017. To je kar nekaj časa: kje smo bili na začetku 2018 in kje smo sedaj? Tako rekoč nismo več iste osebe, kot smo bili 2 leti nazaj. In kaj še želimo postoriti do konca leta, ko gre Saturn v vodnarja? Ne se sekirati, kaj vse delajo drugi ljudje, in kako so uspešni pri tem. Počasi se daleč pride in Saturn daje tudi nagrade za temeljito opravljeno delo in naučene lekcije in ta teden je dober trenutek, da se ustavimo in pogledamo, kateri aspekt svojega življenja smo pilili zadnji dve leti in si dajmo priznanje za opravljeno delo.


Pluton se torej za vikend tudi obrne direktno in v bistvu tudi poudari teme zdravljenja in kje smo sami sebi največji sovražniki. Kako lahko pozdravimo svoje zasvojenosti, kje lahko nehamo zaustavljati sami sebe?


Pluton je sicer v znamenju kozoroga vse od 2008 dalje, leto, ki ga je zaznamovala huda finančna kriza. V kozorogu bo ostal do leta 2024 in marsikaj se ima še za spremeniti tudi glede financ, vlad in korporacij na svetovni ravni.


50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page