top of page

[ASTRO VREME]: Ohranimo vizijo


Prazna luna bo v devici in to v četrtek, 17.9. 2020 ob 13. uri. To bo močan mlaj, saj Sonce in Luna tvorita aspekt s Saturnom, kar še poudari teme znamenja device. Kaj želimo ozdraviti, na katerem področju želimo rešiti probleme? Verjetno vsi že celo leto delamo in se trudimo na enem področju, ki se je izpostavil za bistven del našega življenja in napredka. In še bolj verjetno je, da si na začetku leta nismo predstavljali, da se bomo ukvarjali prav s tem življenjskim področjem, no, pa se. In znamenje device nas sprašuje, kaj naj naredimo, da bodo sedaj vse naše aspiracije postale realnost, kaj je naslednji korak?


Znamenje device je znamenje rutine, morda moramo uvesti več gibanja, spremeniti način prehrane, najti novo ravnotežje med delom in počitkom. Kakšno dnevno rutino naj vzpostavimo, da nas bo čim bolj podprla pri našem delovanju? K temu nas sili tudi Pluton, planet transformacije, ki je tudi v kozorogu, skupaj s Saturnom in Jupitrom.

Pretekli vikend se je Jupiter obrnil direktno in morda že lahko vidimo, kje moramo kaj spremeniti in sedaj imamo resurse, pa tudi navdih, da to izvedemo.


Eden najpomembnejših dogodkov tega leta, pa se je zgodil v sredini prejšnjega tedna. Mars, ki je od konca junija v ovnu, se je sedaj obrnil retrogradno. In od konca avgusta tvori naporen aspekt s Saturnom – čisto skupaj spet prideta oktobra. Energija nas cuka nazaj. Vseeno lahko izkoristimo vzpodbudne energije tega mlaja v devici in uvedemo določene spremembe. Pomembno je, da se zadevamo, da vsaka zadeva rabi čas in da moramo potrpežljivo vztrajati in vežbati, kar že vežbamo celo leto. Osredotočiti se moramo na tisto, kar je neposredno pred nami, za kar smo odgovorni in na tiso kar lahko vplivamo. Tudi če smo v preteklih mesecih napačno začeli, nam obdobje retrogradnosti da čas, da drugače zastavimo, samo videti moramo to obdobje kot priliko, ne kot oviro. Bolj svobodno bomo lahko delovali po 14.11., ko gre Mars direktno.


Jesen 2020 je čas za ustvarjanje novega življenja, vprašanje pa je, ali imamo potrpežljivost in vztrajnost, da najprej zvadimo, kar moramo in da začnemo zavestno delovati. Na starih vzorcih ne bo več šlo. Ali verjamemo, da zmoremo ustvariti boljše, drugačno življenje?


Kot že rečeno Jupiter je že direktno, in to je sicer dobro, direktno bosta šla tudi Saturn, ta že konec septembra in potem še Pluton na začetku oktobra. Vsi trije planeti so letos povezani s koronavirusom, tako da pazimo na zdravje in krepimo svoj imunski sistem. Mars označuje tudi sposobnost organizma, da se brani pred napadi virusov/bakterij/ostalih mikrotov in sedaj je zaradi retrogradnosti oslabljen. Zaupajmo, kar je prav za nas in se ne obremenjujmo s tem, kaj počnejo drugi. Pozorni bodimo na vsebine, ki jih sprejemamo prek medijev in predvsem spleta, ker je prava informacijska zmeda.



Na zimski solsticij, 21. 12. bosta Jupiter in Saturn prišla v konjunkcijo na 0 stopinj Vodnarja, ta zelo pozitiven aspekt nas bo popeljala v novo leto. Mars bo šel iz ovna na začetku januarja v bika in do konca januarja bi morali občutiti kar olajšanja. Ohranimo vizijo in vztrajnost se nam bo poplačala. Z besedami pisateljice Elizabeth Gilbret: Onward.

Tokrat ni tarot karta, pač pa karta afirmacij, ki nas poziva, da zaupamo.




26 views0 comments
bottom of page