top of page

[ASTRO VREME]: Optimizem, kje si?


Polna luna v dvojčkih bo v ponedeljek, 30.11. dopoldne in bo v obliki delnega luninega mrka. In tako smo zajadrali v sezono mrkov, naslednja prazna luna bo sončev mrk v strelcu 14.12.2020. Pozorno v tem času, da ne pride do nezgod ali celo nesreč. Torej, Sonce je v strelcu, Luna je v dvojčkih. Znamenje strelca je znamenje optimizma, pa tudi prepričanj, vere. Znamenje dvojčkov vlada umu in pripravljeni smo na spremembe v načinu razmišljanja, pripravljeni smo prevetriti stara prepričanja in star način pogleda na svet. Veliki trije: Jupiter, Saturn in Pluton so še vedno v kozorogu in nas pritiskajo v spremembe, vendar smo vsi že utrujeni, optimizma ni več prav veliko, velikega preobrata na boljše ni in ni. Vseeno je/bo zgodba teh dneh dobila nov obrat, morda dobimo nepričakovano obvestilo, projekt, idejo, sporočilo. Pomembo je tudi, kam dajemo mentalno energijo – kakšni so naši vzorci pri razmišljanju?




Vladar lune je Merkur, ki se še vedno nahaja v škorpijonu in veliko razmišlja gor in dol, levo in desno. Prazna luna v dvojčkih je bila 22.5.2020 in kaj smo se naučili od takrat? Sedaj že več razumemo, kako razmišljamo, kako funkcioniramo, kako komuniciramo. V zadnjih 6 mesecev smo lahko videli, kaj je res pomembno v življenju, vendar imamo še vedno problem, ker tega ne moremo praktično uresničiti. Neptun se je ta vikend obrnil direktno, tako, da ni še jasnosti, megla se še ni razpršila. Življenje trenutno od nas zahteva potrpežljivost. To je dober čas, da se iz uma spravimo v telo s sprehodi v naravi, jogo ali kakšno drugo prakso in da se povežemo z višjim jazom z meditacijo.


In tokrat so prišle tri karte: osmica novcev kaže, da smo v zadnjih etapah Jupitra in Saturna v kozorogu. Karta predstavlja, delo, delo in še enkrat delo. Vaja dela mojstra, vežbamo se v svojem poslu, kot tudi v samodisciplini in potrpežljivosti. Šestica novcev pa opozarja, da nas toliko dela ne sme narediti za trdosrčne. Bodimo velikodušni do sebe in do drugih. V dani situaciji lahko zmoremo samo toliko, kolikor pač lahko.

Zadnja karta je karta velike arkane in prestavlja upanje in most med dvema bregovoma/ stvarema/situacijama. Ko se bomo dodobra izmojstrili pri svojem poslu in svojem odnosu do sveta in sebe, bomo na drugo stran mostu prišli močnejši. Zato ne smemo izgubiti optimizma in zaupanja.





----------------------------------------------------------------------

Mrki imajo moč, da lahko koga tudi zelo na hitro odnesejo iz naših življenj. Od mene se je poslovil Puhek, maček, s katerim sva bila skupaj zadnjih 10 let. Puho, srečno pot čez mavrični most in bodi vedno obsijan s soncem.





31 views0 comments
bottom of page