top of page

[ASTRO VREME]: Polna luna v ribah, 2. 9. 2020



Ok, tale vikend bomo morda bolj utrujeni, ker se bilda opozicija med Merkurjem in Neptunom. Ampak ko bo polna luna v ribah in to v sredo okoli pol somih zjutraj, se pa bo že začel tvoriti podporen trigon med Merkurjem in trojčkom planetov v kozorogu, t.j. Pluton, Jupitrom in Saturnom, zaenkrat še vsi retrogradni. To je zelo podporna energija, ki se bo nadaljevala čez cel september, ko se tvori trigon med planeti v zemeljskih znamenjih.

Videli bomo, kaj moramo narediti, kam se fokusirati, končno bodo prišle bolj stabilne energije, da se lahko premaknemo naprej in delamo na svojih ciljih. Čeprav nas Sonce in Merkur v devici silita v detajle, ne pozabit na svoje telo in zdravje – tudi domena device.

Luna v ribah pa nakazuje, da se posvetimo tudi duhovni plati – kaj nam ta polna luna osvetljuje, kaj lahko spustimo, da se lažje premaknemo naprej?

Mars je že zelo počasen, ker gre 9.9. retrogradno in to sedaj že lahko nabije na frustracije. Zato je toliko bolj pomembno, da se posvetimo sebi in svojemu zdravju in svojim ciljem. Leta 2020 še ni konec in če lahko te energije obrnemo sebi v prid, lahko do konca leta še veliko naredimo in se pripravimo na 2021.

Ampak kot že rečeno, morda čutimo utrujenost. Pojdimo na vrt, v naravo in ne preveč mislit na vse podrobnosti, september bo bizi mesec.

Karta, ki je ven prišla: Sodba. Sodbi se včasih reče tudi Klic – kaj je te kliče, kaj je tvoj pravi namen – dharma? Kje najdeš svoj višji smisel? Sprejeti moraš odločitev – odzovi se na klic Vesolja.

Lepa karta, ki lepo opiše, kaj moram narediti: najti višji smisel (luna v ribah) in potem to tudi udejanjiti v realnem svetu (Merkur in Sonce v devici, trigon med planeti v zemeljskih znamenjih) – in sedaj nam Vesolje daje take energije, da bomo cilje res uresničili. Let's do this, mamo mi to.

Vir slik: @the_moondeck, Modern Witch Tarot

19 views0 comments
bottom of page