top of page

[ASTRO VREME]: Prazna luna v tehnici, 16.10.2020 – In the thick of it

Woha, spet intenziven teden za nami. Merkur v škorpijonu se je v sredo obrnil retrogradno in rine nazaj v opozicijo z Uranom, s katerim se bo potem še enkrat srečal novembra, ko bo že direktno. Sonce tvori cel teden, pa tudi še čez vikend, kvadrat s planeti v kozorogu.


Mars v ovnu je še vedno retrograden in ker smo pred prazno luno (lunacija se dovrši v petek, 16.10.2020 zvečer) je energija nizka in evo, življenje se je spet (k sreči samo delno) ustavilo zaradi koronavirusa. Zanimivo je, da je tudi Venera v opoziciji z Neptunom in stvari so nejasne: koliko časa bo tokrat lockdown trajal in za marsikatere je spet v ospredje prišla nejasna finančna prihodnost (Venera označuje denar, Neptun pa bolezni in epidemije).


Kaj sedaj to pomeni? To, da moramo vzdržati s čim več optimizma in volje. Pri vsakem izmed nas se že celo leto vleče vsaj ena tema, ki kar ne pojenja. Pa naj bo to vzpostavljanje nove strukture na osebnem ali poslovnem področju (morda celo na obeh področjih istočasno), zdravje, kako smo zadovoljni z odnosi s svojimi bližnji ali na delovnem mestu, kako smo zadovoljni s svojo službo itd. In sedaj se to ponovno izpostavi. Ampak, kaj smo se naučili od prvega lockdowna marca letos? Kaj sedaj lahko storimo drugače? Merkur in Uran želita, da raziščemo svoje strahove in da to jesen naredimo hud preboj. Planeti v kozorogu nas silijo k disciplini, delu in k self-mastery. Optimizem sicer lahko iščemo z lupo te dni, vendar ni kaj, vztrajati moramo in se naučiti lekcijo letošnjega leta.


Energija bi morala biti za novo leto že drugačna, ok, ne bo takega veselega decembra kot smo vajeni, vendar vseeno. Predvsem Jupiter se mora premakniti iz kozoroga v vodnarja. Sicer bo v vodnarju skupaj z Saturnom večino 2021, vendar je Saturn v vodarju v svoji najboljši poziciji, tako da razlog za optimizem je. Najprej pa se morata Mars in Merkur spet obrniti direktno, tako, da bo do srede novembra že nekaj sprememb. Pred tem nas še čaka polna luna v biku 31.10., ki ima tudi kar nekaj zahtevnih aspektov, tako, da brace yourself.





Lunacija se dovrši v nakašatri Čitra, ki je nakšatra lovljenja ravnotežja med nasprotujočimi si silami in simbolno kaže tudi na zmernost. Čitra nakazuje, da pridemo do nagrad in prek trdega dela in upoštevanju kozmičnih zakonov.

Ni kaj, tukaj smo, imamo, da sfuramo.

Dve karti sta prišli na plano in obe govorita o self-mastery, ki je huda tema letošnje jeseni. Karta velike arkane kočija kaže na odločenost, da speljemo stvari, da imamo voljo in nadzor nad svojim življenjem, zahteva akcijo in jasno namero. Druga karta je devetica novcev, ki kaže na samozadostnost, popolno neodvisnost in da se dobro počutimo v lastni koži. In to je poanta vsega tega pritiska letošnjega leta.



38 views0 comments
bottom of page