top of page

[ASTRO VREME]: Spremembe se zgodijo le pod pritiskom

Polna luna bo v soboto 31.10 zvečer v znamenju bika in v tesni konjunkciji z Uranom. Sonce je v škorpijonu in v opoziciji z obema; Luno in Uranom (ker je polna luna). Merkur je še vedno retrograden, vendar sedaj v tehtnici, kjer se boljše počuti kot v škorpijonu. Venera je vladarka te lunacije in sedaj je tudi ona v tehtnici, v lastni hiši. Mars je tudi še vedno retrograden in skupaj z Merkurjem tvorita kvadrat s Saturnom, kar kaže na stres.


Ampak glavni igralec tokrat je Uran, ki poganja spremembe in prinaša nove vpoglede. Pokaže se, kaj hočemo sedaj. Eno področje našega življenja se mora globoko transformirati, stopiti moramo iz cone udobja in zaživeti svoj najvišji potencial. Uran bo v biku do 2025-26 in ta polna luna je eden izmed mejnikov na tej poti: kaže nam tudi, kaj se bo dogajalo drugo leto, ko bo Uran tvoril kvadrat(e) s Saturnom.


Polne lune predstavljajo konec enega cikla, s svojo svetlobo osvetlijo naša življenja. Znamenje bika vlada financam, talentu, vrednotam in kaj mislimo globoko v sebi, da si (ne)zaslužimo. Ker bo polna luna v konjunkciji z Uranom, zahteva spremembe v našem razmišljanju, da lahko v svoja življenja prikličemo več obilja, lepote, notranjega zadovoljstva. Uran predstavlja višji um, Luna čustva. Ta lunacija s planeti v škorpijonu in tehtnici, kaže tudi na to, kako delimo svojo energijo z drugimi, kaj si mislimo o drugih, ko nismo z njimi, ali jim zaupamo ali ne, in kako izražamo čustva.

Obstaja pa še en odnos, ki je najpomembnejši od vseh in to je odnos do sebe. Kaj si mislimo o sebi, kako govorimo sami s sabo, še posebej ko kaj ne gre po načrtih in krivimo sebe za nastalo situacijo? Kakšna je ta notranja komunikacija? In tudi: kaj verbalno in neverbalno komuniciramo o sebi drugim ljudem? Ta vikend je idealen čas, da se posvetimo našemu načinu razmišljanja in da pogledamo, kje smo obtičali (ker je bik fiksno znamenje, v bistvu ne mara sprememb) in da se rešimo teh vezi in se osvobodimo.

Maja 2018 je Uran po več kot 80. letih za cca 6 mescev prišel v znamenje bika in pomislimo, kaj se je takrat dogajalo. Morda so takrat prišli v naša življenja novi ljudje, morda je bil to začetek drugačnega življenja, ki je za seboj povlekel tudi finančne spremembe. Prav zares je v bika vstopil marca 2019 in morda se je v enem letu že pokazalo, kje so potrebne spremembe ali kje so spremembe že prišle. In bližje trenutnemu dogajanju: kaj se je dogajalo 23. aprila letos, ko je bila prazna luna v biku – ali so se od takrat naši načrti uresničili ali pa se morda niso in zakaj ne? Kje se počutimo najbolj omejeni v naših življenjih in kaj moramo storiti, da se to spremeni oz. najprej, da sploh pomislimo, kako se želimo drugače počutiti? Kako izgleda naša idealna verzija življenja in ali si lahko prikličemo ta občutek idealnega življenja že sedaj? Kaj si želimo ustvariti v naslednjih 6 mescih, do 11. 5. 2021, ko bo prazna luna v biku?


Lunacija se bo dovršila v Bahrani nakaštri, ki ji tudi vlada Venera. Venera s svojo ciklično potjo iz zvezde večernice v zvezdo danico (simbolno umre in se ponovno rodi) predstavlja princip obnovitve. Smrt in rojstvo sta komplementarna procesa: smrt je začetek, rojstvo je konec. To obdobje nas uči, kaj mora v naših življenjih umreti, se spremeniti, da bomo lahko šli naprej. Novembra bo energijska sprememba, energija šiba naprej, zato se moramo sedaj odločiti, kaj res hočemo.

In karta, ki je ven prišla je šestica novcev. Izredno pozitivna karta, ki kaže na velikodušnost, dobrotljivost. Energije so težke, zato nam karta kaže, da moramo ostati odprtega srca in biti velikodušni do sebe in drugih. Naša življenja so dar vesolja, imejmo radi sami sebe.

Prazniki so ta vikend in skupaj s korona ukrepi je energija napeta. Karta nas tudi vabi, da se odpremo obilju Vesolja – ali je trenutna situacija morda zakriti blagoslov? Kako lahko ta čas izkoristimo za to, da res pogledamo kaj v naših življenjih funkcionira in kaj res ne?




---

Če želite izvedeti več, kako astrološko vreme vpliva na vas in kje se trenutno nahajate v življenju, se lahko naročite na djotiš svetovanje. Več o mojih storitvah na www.lunakrajc.si

27 views0 comments
bottom of page