top of page

[ASTRO VREME] teden 10. 5. - 16. 5. 2021 – mlaj v biku, Jupiter v ribi


Video je nekoliko krajši, tokrat je bolj relevanten tale zapis.


Res pester teden, mlaj v znamenju bika bo v torek 11.5.2021 zvečer in odpre sezono mrkov, ki bo trajala vse do konca junija. To je čas, ko lahko pride do hitrih in nepričakovanih preobratov. Mlaj v biku usmeri našo pozornost na materialne stvari pa tudi na naše čute. Kaj želimo novega poskusiti, izkusiti in kaj želimo manifestirati v realnost? Ta prazna luni tudi pokaže na naš občutek lastne vrednosti in kaj mi mislimo, da si zaslužimo, da imamo oz. da privabimo v svoja življenja. To temo je prejšnji teden odprla že Venera, ko je bila na zadnjih stopinjah v biku in je tvorila aspekt s Plutonom (od srede naprej smo lahko čutili kar heavy duty energije). Kmalu po mlaju tudi Luna tvori aspekt s Plutonom in nato še Sonce (naslednji ponedeljek) – energija nas sili, da transformiramo občutek naše lastne vrednosti in kaj res, res želimo imeti v svojih življenjih. Na kaj več ne pristanemo. To so energije samospoznanja in samozavedanja.

Karte, ki kažejo na te energije in so prišle na plano so:


Gajin orakelj

Izgubljena ljubezen: predaja, zdravljenje, razbremenitev: Vse se zgodi z razlogom. Zaupajmo in sprejemajmo, da so v naših življenjih v tem trenutku na delu višje sile, in da nas naše duše peljejo k še večji ljubezni.


Iskanje vizije tarot

Petica ognja (stres): prepir, nestrinjanje, uveljavljanje moči. Čustven stres in pritisk, ki navidezno prihajata od odzunaj, sta odraz prepirov, ki se dogajajo znotraj nas, ko trčijo nasprotujoča si stališča in vrednote.


Petica zemlje (nesigurnost): spet se ciklamo v svojih mislih, zavedajmo se vpliva negativnih mislih, nehajmo se obsojati.


Sassy She/ She Siren karte: Šamanka: morda v tem trenutku dogajanje v naših življenjih nima smisla. Zato si morda želimo vodstvo. Vendar kar res potrebujemo je, da se povežemo s svojim srcem, da stopimo v svojo pravo moč. Šamanka je ženska, ki ima zdraviteljske sposobnosti, je ženska, ki ima moč – vprašajmo se, kje je naša moč?Tako mlaj v biku kot tudi premik Jupitra v znamenje rib pa kažeta še na eno temo in to je tema širitev obzorij in sprememba zornega kota. Ali se počutimo dovolj varne, v tem kar smo, da pogledamo izza plank in sprejmemo drugačna mnenja? Ali se počutimo dovolj varne, da se sprostimo in umirimo svoje misli?


Jupiter v ribah je v svojem znamenju. Globlje nas povezuje z duhovnimi platmi naših življenj, z meditacijo in jogo. S sanjami in njihovo razlago. Z intuicijo in energijskim delom. Če nas karkoli od tega vleče, je sedaj od tega tedna pa do konca julija čas, da se res poglobimo v te zadeve. Opazujmo, katere teme se odpirajo v tem obdobju, saj konec julija Jupiter pride retrogradno nazaj v Vodnarja in konča letošnje leto v vodnarju. Nato pa v 2022 zaštarta v ribah in bomo potem v 2022 videli, kako se zgodba odvija naprej.


Karte, ki kažejo na te energije so:


Gajin orakelj

Boginja stvarjenja: preobrazba, ustvarjalnost, celostnost: pustimo za seboj fiksne in toge ideje, sprostimo se, tako bomo bolj ustvarjalni. Sprostitev umiri misli in odpre srce.


Devet src: izpolnjenost, harmonija, zaščita: Nekaj k čemer strmimo se bo srečno izteklo, temu bo sledilo obdobje miru. Samozavestno se pomikajmo naprej.


Iskanje vizije tarot

Hči ognja: pogum, upanje, nedolžnost. Globoka povezanost z duhom vsega stvarstva. Uglasimo se z notranjimi ritmi in zaupajmo v silo, ki nas navdihuje.


Self care karte: Potuj.

Mislim, da ta teden ni mišljeno potovanje v fizičnem smislu, da kam gremo. Tokrat je ta energija povezana s potovanjem v naših mislih in tudi v naši ustvarjalnosti: kam nas lahko popelje naša ustvarjalnost, ko ji damo prosto pot? Kakšno fenomenalno verzijo naših življenj si lahko zamislimo?Zaključim lahko, da karte in energije kažejo na spremembe, ki se morajo zgoditi, da pridemo svojo pravo moč. In da moramo zaupati v ta proces.


Zato je kot nalašč Bad Bitch afirmacija, ki je ne smemo pozabiti:


Bad bitches do whatever the fuck they want.


(opisi kart Iskanje vizije tarot in Gajin orakelj so iz knjižic, ki pridejo zraven seta kart).

11 views0 comments

コメント


bottom of page