top of page

[ASTRO VREME] teden 17. 5. - 23. 5. 2021 - cel kup planetov v dvojčkih




Do četrtka zvečer je Sonce v znamenju bika, potem pa tudi Sonce prestopi v dvojčka. Tam se nahajajo Venera, Merkur in Rahu. Energija se pospeši, zelo smo zaposleni, radi komuniciramo, sedaj vemo, kaj želimo izraziti. Vendar je to tudi zelo nemirna energija, dogaja se vse povprek. V torek se dovrši konjunkcija med Venero in Rahujem in ta energija nam lahko da jasnejšo vizijo, kar res hočemo, lahko pa nas zamegli in si želimo več, kot lahko imamo, dobimo v tem trenutku.

Jupiter je prejšnji teden prestopil v znamenje rib in tam ostane do 28.7.2021, ko gre retrogradno nazaj v vodnarja. Ta energija pa nas podpira, da se umirimo, da vidimo širšo sliko in zaupamo v to širšo sliko, ki se odvija. Smo v sezoni mrkov, ki bo trajala do konca junija, zato se ima še veliko za odviti.


Energije zaupanja in umiritve prestavljata karti Ganeša in OMM.


Ganeša: odstranjevanje ovir, zaščita, vodstvo: ovire se bodo kmalu odstranile. Čas in okoliščine prej niso bile v našo korist, zato bi se naši napori lahko končali z razočaranjem. Pot je sedaj prosta. Afirmacija: Vse, kar se zgodi oziroma se ne zgodi, je v moje najvišje dobre.


OMM: Če se počutimo nepovezano z zemljo, svojim telesom in dušo in je zadnja stvar, ki jo želimo delati, to da se usedemo in začnemo chantati OM, potem je ravno to tisto, kar potrebujemo. Kaj OM pomeni tebi?


Energijo (ne)jasne vizije predstavlja karta Oče ognja, energijo spremembe pa Dvojica zemlje.


Oče ognja: moč volje, motivacija, tudi nepremišljena, prenagljena dejanja. Sledimo notranji viziji, medtem ko ostajamo zvesti svojemu srcu. Čas je za preboj! Prepričajmo pa se, da naša dejanja niso prisiljena, temveč skladna z našo integriteto.


Dvojica zemlje: sprememba, dovolitev preobrazbe, spuščanje z lahkoto, plavanje s tokom. Vsaka sprememba vsak preobrat krepi samozavest. Uspeh in poraz sta velika učitelja. Ne smemo se preveč navezati na nobene od teh izkušenj.


(karte so Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot in Sassy She.)





20 views0 comments
bottom of page