top of page

[ASTRO VREME] teden 24. 5. - 30. 5. 2021 – lunin mrk v strelcu - video



Pred nami je še en pester teden: v nedeljo 23.5. se Saturn obrne retrogradno in se zopet približuje kvadratu z Uranom (ki se dovrši 15.6.). Zadeve v naših življenjih se premikajo. Lahko čutimo močno željo ali pa izziv, da nekaj v naših življenjih spremenimo ali na novo zgradimo.

V nedeljo se dovrši tudi kvadrat med Merkurjem in Neptunom v četrtek pa še med Venero in Neptunom, morda bomo lahko opazili zmanjšano vitalnost in prišli do skupne ugotovitve, da je to pač en »beden dan«. Za vikend pa se retrogradno obrne tudi Merkur in to v znamenju dvojčkov.


Ampak glavni dogodek tedna je polna luna, lunin mrk v znamenju strelca. Dovrši se v sredo, 26.5.2021 sredi dneva. Na eni strani imamo Ketuja in Luno v strelcu, na drugi strani pa Rahuja, Sonce, Venero in Merkuja v dvojčkih. Res je veliko spremenljive energije, ki od nas zahteva prilagoditev. Kadar se mrk zgodi v povezavi s Ketujem, to pomeni, da nekaj opuščamo, da se nekaj zaključuje. Znamenje strelca je povezano s tem, v kaj verjamemo, kaj smo se naučili, daje res, kaj je naša resnica. Ali je vse to kar so nam cel čas govorili res? Morda pa lahko pridemo do svojih spoznaj in do svoje resnice, ki je res v skladu z nami.


Kvadrata z Neptunom to otežita. Neptun ustvarja meglo, močna energija v dvojčkih pa kaže, da smo zapleteni v um. Torej nimamo jasnosti, ki si jo zelo želimo.


To je teden, ko moramo zaupati intuiciji (Jupiter vlada strelcu in sam se nahaja sedaj v ribah) in to, da se vse odvija v pravo smer, čeprav tega še ne vidimo. Spustiti moramo stvari, ne moremo vsega nadzorovati in se prepustit in ko to storimo potem stvari tudi lažje stečejo. Ampak kot že rečeno, um nam dela 100km/h in je zelo težko, da bi res kaj spustili iz rok in iz glave. Zavedati se moramo, da bomo ta krog tekli še enkrat in to decembra, ko bo prazna luna in tudi mrk v strelcu.


Tudi karte kažejo na to:

Dojemanje: onkraj koprene iluzij: bodimo zvesti sami sebi in svojemu doživljanju. Če se nam ne kaj ne »štima«, potem najbrž res ne. Spoštujemo resnico drugih, vendar sami ostajamo trdno usidrani v naši resnici.





Evolucija: spremembe na Zemlji, podnebne spremembe, preobrazba.


Nurture: poskrbimo zase ali za druge: posadimo rastlino, igrajmo se s hišnim ljubljenčkom.


Malo zdravilsko kolo: obetaven začetek, uspeh, začetek novega obdobja, kaže na dovršitev – nekaj starega bo neboleče odpadlo.


Sassy she: Sočutje: za trenutek odložimo palico, s katero se tepemo. Kaj vse bi morali, pa nismo. Pokažimo sebi malo sočutja, pa tudi drugim. Pač ljudje delamo tudi napake.


Bad Bitch Affirmations: Surround yourself with high vibe honeys.


(karte so Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She, Bad Bitch Affirmations in Self Care set)


12 views0 comments
bottom of page