top of page

[ASTRO VREME]: teden 31. 5. - 6. 6. 2021 – retrogradni Merkur - video
Merkur v nedeljo, 30.5.2021, začne svojo drugo retrogradnost tega leta in to v celoti v znamenju dvojčkov. To je dober čas, da preverimo naše vzorce razmišljanja, kako procesiramo in širimo informacije.


Za retrogradnega Merkurja velja nekaj pravil in ker je v kvadratu z Neptunom je morda njegova retrogradnost še bolj izrazita. Smiselno je, da naredimo backup na svojih računalnikih, ni smoterno podpisovati dolgoročnih pogodb, pametno se je izogniti večjih nakupov. Ta teden tudi ni preveč ugoden za potovanja oz. moramo vsako stvar večkrat preveriti, da ne bi prišlo do prevelikih zamud.


Čeprav je včasih videti, da bi bilo bolje, da se življenje v času retrogradnega Merkurja popolnoma ustavi, temu ni treba, da je tako. To je čas, da gremo še enkrat čez svoje načrte in da preverimo, ali so res v skladu z našo potjo, našimi globokimi željami. To je tudi dober čas, da se posvetimo detajlom, da česa ne spregledamo. Ne smemo tiščati z glavo skozi zid, ampak delati na prepuščanju in plavanju s tokom.


Ker je Merkur torej retrograden in se navidezno pomika nazaj po svoji poti okoli Sonca zopet tvori kvadrat z Neptunom. Prvi kvadrat je bil 22.5. in to je cca. 10 - 14 dni nazaj: ali se kakšne stvari ponovijo, ali lahko kaj opazite v svojih življenjih?


Merkur se direktno obrne 22. 6. in dokončno zapusti znamenje dvojčkov 12.7. – in takrat bomo pa tudi že pustili za seboj sezono mrkov in videli bomo, kje smo pristali, kakšni obrati so se zgodili v naši zgodbi.


Venera 2.6. zapusti nemirne dvojčke in gre v bolj umirjenega raka, tako, da se (vsaj) ta del energije umiri in se lahko malo lažje posvetimo odnosom in domu.


Vseeno je to še vedno pester čas, saj se sedaj nahajamo res med dvema mrkoma – naslednji mrk 10.6. bo sončev mrk, prazna luna v znamenju dvojčkov.

Karte

Večni ples: gibanje, kolo življenja, linija najmanjšega odpora. Postanimo malo bolj prilagodljivi, to nam bo zelo koristilo. Bodimo odprti za nove zamisli. Ne upirajmo se naravnemu toku življenja. Pogosto je lažje odplesati skozi življenje, kot pa siliti z glavo skozi zid.


She power: Ona te vabi, da zaobjameš vse svoje aspekte: svetlobo, temo, bolečino, jezo, zmešnjavo, lepoto, grdoto, strast … tvoja moč je v trebuhu ne v glavi. Zato tudi pravijo gut feeling. Stopi v svojo moč. Pripravljena si.


Petica zraka: strah, zmeda, malodušje, dvom, občutek zapuščenosti. Slepo hitenje vodi do nadaljnjih konfliktov in zapletov. Potreben je umik, da se umirimo in si bolje ogledamo situacijo in jo tako tudi bolje obvladamo.


Iskanje vizije: meditacija, predaja, potrpljenje, nov pogled na življenje. To ni čas za začetek nečesa novega, radikalnega. Ne vmešavajmo se v proces notranje rasti, samo zavedajmo se, kaj se dogaja.

38 views0 comments
bottom of page