top of page

[ASTRO VREME]: Vztrajno naprej, 12. 11. 2019


Polna luna je bila danes okoli pol treh popoldne v znamenju Bika. In je zelo pozitiven ščip, ima podporo Saturna in Plutona na eni ter Neptuna na drugi strani. Ampak prejšnji teden je bil precej … grozen. Kvadrat med Saturnom in Marsom je dominiral cel teden in bilo je naporno, en teden prej s prazno luno Škorpijonu pa tudi. No, sedaj se je energija v zraku vsaj malo sprostila in čeprav bo Merkur še en teden retrograden, imamo neko bolj jasno sliko in vizijo, s čim se želimo ukvarjati in kaj bomo izpustili. Na sploh se bo do konca novembra astro vreme kar sprostilo: Merkur, kot že omenjeno, se drug teden obrne direktno, prišlo bo do konjunkcije Venere in Jupitra, Jupiter in Venera bosta prečkala Galaktični center (mimogrede, Pluton je prečkal Galaktični center v letih 2006-2007, Saturn pa konec 2017 – kaj vse se je spremenilo od takrat?). In Mars bo iz neodločne Tehtnice prišel v Škorpijona, v znamenje, kjer je doma in bo prišel do polne moči in začel iz naših življenj zelo učinkovito metati stvari, ki nam ne služijo več. Končno bomo lahko štartali naprej, sprejeli odločitve na podlagi izkušenj tega retro Merkurja in, in ja, prazna luna konec novembra v Strelcu bo že imela čisti drugačen vibe.


Znamenje Bika je zelo povezano in s tem, kaj želimo doseči, kakšne ideje bi radi spravili na svet, v realno življenje. Prazna luna v Biku je bila 4. 5. 2019 in spomnite se, kje ste bili pred poletjem: kakšne načrte ste imeli, kaj vse se je uresničilo, ali so v vaše življenje prišli novi ljudje? Ker je prejšnji teden tako pritisnilo na naše strahove, en predlog: če že imate koledar/planerje za 2020, si obkrožite datum 23. 4. 2020, ko bo spet prazna luna v Biku in si zapišite, kje ste bili mentalno, čustveno na današnji dan (12. 11. 2019): kaj vas skrbi, kakšno vizijo si želite uresničiti, kje bi radi napredovali, koga bi radi spoznali? In ko boste konec aprila prihodnje leto brali zapisano, boste lahko videli, kje ste bili 6 mesecev nazaj. Mislim, da bomo vsi presenečeni, koliko se bo spremenilo.


Ok, res je, da se mora do aprila prihodnje leto še veliko zgoditi: za začetek bo konec decembra spet sezona mrkov, potem bo januarja tesno srečanje med Saturnom in Plutonom, kar kaže, da nam spremembe ne uidejo. Jupiter bo celo prihodnje leto v Kozorogu, kjer se ne počuti dobro in zanimivo bo opazovati, kakšno bo stanje na finančnih trgih. Spomladi bo še en retrograden Merkur in marca se bo Saturn iz Kozoroga premaknil v Vodnarja, kjer je v zelo dobrem stanju. Veliko bo dogajanja, 2020 bo izjemno leto, ampak aprila prihodnje leto bi morali biti v precej drugačni situaciji kot smo bili npr. prejšnji teden in cel ta teden do današnje polne lune. Ni druge, vztrajno naprej.


In ker seveda ni bilo prejšnji teden vse slabo: po pošti so prišle nove karte The Wild Unknow Archetypes avtorice Kim Krans.


In kaj je skočilo ven?

The Creator (ustvarjalec): ni ga strah pomanjkanja in teme – ta arhetip uniči vse predpostavke, kaj ni možno in ustvarja nepričakovane možnosti, pri čemer zaupa v pomoč višje sile (vesolja, boga, kakorkoli že poimenujemo). To je energija, ki kar kipi od možnosti in priložnosti.

The Maiden (mladenka): dečva je v super položaju, da nase navleče vse težave, ki letijo proti njej, zato da bo lahko odrasla in postala bolj zrela. Je polna radovednosti in vitalnosti, da skoči v vodo. Nevarnost, ki tukaj preti, je želja, da nas nekdo reši, kot princ na belem konju. Sami moramo preseči urok in vzeti v roke vajeti svojih življenj.

The Riddle (uganka): ko se pojavi uganka, ne smemo iskati »pravega odgovora«, ker ga ni, ne obstaja. Če se preveč osredotočimo na vprašanje, odgovor ne pride. Naši zavezniki so samo čas, smisel za humor in to, da se prepustimo situaciji. Sprijazniti se moramo z dejstvom, da ne vemo, da ne poznamo odgovora.


Lepe karte, ni kaj, kako primerne za ta čas. Smo na začetku poti, navdušeni, cel kup težav se zna nalepiti na nas, ampak smo radovedni, kaj prinaša prihodnost in evo nas, greeeemo. Nič jamrat, ne se pustit prestrašit, ne vemo kaj je možno, dokler se ne odločimo, da bomo poskusili. Poskusili pa bomo, ker zaupamo v višjo silo, da je na naši strani in da bomo preživeli, ne glede na vse.

In sprostiti se moramo, zaupati moramo v proces. Ni pravega recepta, četudi nam vsi okoli na govorijo, da recept obstaja, da če se držimo pravil, da bomo srečni in uspešni. Zaupati moramo svoji poti in se prepustiti: kar bo, bo. Četudi ne vemo, kaj bo, in odkrito povedano, saj nikoli ne vemo.

Dejansko super popotnica do konca tega leta in naprej v 2020. Izzivov na tem svetu pač ne zmanjka.


17 views0 comments
bottom of page