top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 11. 4. - 17. 4. 2022, ščip v tehtnici, Jupiter v konjunkciji z Neptunom




V torek, 12.4.2022, nas čaka eden izmed pomembnejših aspektov letošnjega leta. To je konjunkcija med Jupitrom in Neptunom v znamenju rib. To je obdobje, ko lahko zelo veliko in živo sanjamo, povečana je intuicija in kreativnost. Kakšno vizijo si lahko zamislimo za svoja življenja? Ali lahko s pomočjo uma ustvarimo raj na zemlji?


Pazimo pa se zavajanja in padanja v stare vzorce, v katerih smo v vlogi žrtve.


Meditacija, molitev, chantanje manter nam lahko razširijo pogled na vso stvar. To je tudi moment, ko vežbamo zaupanje v življenje in spustimo sodbe, pričakovanja in nadzor. Odpustimo sebi in drugim in vadimo sočutje.

Sedaj imamo podporo, da nekaj rešimo, da se zgodi preklop, preobrat. Drugo leto bo težje, ko pride Saturn v ribi in seveda Saturn nas vedno vežba.

V soboto 16.4.2022 pa nas čaka polna luna v tehtnici. V času te lunacije se že bilda kvadrat Sonca s Plutonom. Sezona mrkov se začne (prvi mrk bo 30.4.). Neka odločitev se mora sprejeti, v katero smer gremo. Ker je energija v ribah tako močna, je bistveno, kaj se dogaja v ozadju, ne toliko, kaj se kaže na površju. Katere sence moramo prepoznati in preobraziti, da bomo lahko stopili v lepše odnose?

Karte:

Intuitivno sporazumevanje, tihi šepet srca: intuicija se lahko pojavi v mnogih oblikah. Prisluhnimo notranjemu glasu in se naučimo zaupati svojim občutkom in naravnim instinktom. Zaupajmo svoji intuiciji. To daje nov način bivanja. »Sem eno z vsem stvarstvom«.

Prepusti se: Lahko temu rečemo temna noč duše ali pa prebujenje. Kakorkoli še, nekaj se dogaja. Ne oklepaj se materinih dobrin, ljudi, rezultatov in se preprosto predaj. Zelo dobro ti gre to, da se tako oklepaš; pa naj bo to neka situacija, neka oseba ali pa morda kak vidik tvoje osebnosti. Trudiš, da imaš vse pod nadzorom, sedaj pa je čas, da spustiš. Spusti vse, kar te zadržuje v preteklosti in vse, kar misliš, da te bo peljalo v prihodnost. Vsa pričakovanja, zavore, skrb, nadzor in slabo samopodobo. »Prepuščam se«.

Štirica zemlje, varnost: varnost, položaj moči, prizadevanje za stabilnost, varnost in uspeh. Kaj nam vzbuja notranji občutek varnosti in čustvene stabilnosti? Prava varnost prihaja od znotraj. Sprejemanje naše popolne ne-varnosti je edini način, da ostanemo varni, da se naučimo počivati v navidezni nesigurnosti. Prepoznajmo nespremenljivo moč v vsaki spremembi, v vsaki drugačni situaciji. V tem odprtem sprejemanju najdemo stalno in pristno varnost.

Življenjska sila (Pravica): strast, ustvarjalnost, občutek vsemogočnosti. Če dovolimo, da nas odplakne val brezmejne božanske energije, ne bo nič nemogoče. Naša divja neukrotljiva močna narava nam omogoča dostop do ekstaze, če prepoznamo družbeno pogojene omejitve in jih zavestno presežemo.

Afirmacija: I matter and I am important

Arhetip: Šaman: tri stvari morajo biti izpolnjene, da nekdo postane šaman: vztrajni študij, zaveza, da bo zdravil sebe in druge in, da najde pot v onstranstvo: da dopusti, da videnja pridejo do njega. S tem šaman ustvarja most med tem in onim svetom. Vendar moč zdravljenja ni naša. Moramo pa jo sami oblikovati in jo deliti s svetom.

(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Arhetipi)


32 views0 comments
bottom of page