top of page

[ASTRO VREME]: za teden 13. 12. - 19. 12. 2021 – veliko energijskih preobratov
Teden se začne z dvema energijskima spremembama: Mars stopi v strelca in Merkur v kozoroga. Mars v strelcu je sicer zelo optimističen, veliko ima idej, vendar moramo biti bolj pozorni na detajle, da kaj ne spregledamo. Poskusimo z drugačnim pristopom, morda pa uspe? Po drugi strani pa Merkur v kozorogu prinaša resno energijo, zelo prizemljeno, ni toliko za žurat, je pa dobro, če imamo kaj za sfiniširati do roka. Dober čas tudi za počitek, študij, pospravljanje. Vseeno si vzemimo čas tudi za zabavo, saj drugače postane vse preveč monotono in ubija duha.


Sredi tedna imamo opozicijo med Marsom in Rahujem in se bomo spraševali o tem, kaj se je že zgodilo v preteklosti in kaj hočemo v prihodnosti.


Naslednji vikend bo pa zanimiva zmes energij. Venera se obrne retrogradno, Kiron (asteroid) pa gre direktno in imamo polno luno v dvojčkih. Pazimo na zdravje, predvsem na poškodbe in pa stare rane, ki se lahko ponovno odprejo. Kljub temu, da smo v času obdarovanj, se izogibajmo večjim stroškom. Venera bo retrogradna do konca januarja in to ni dober čas za zaroke in poroke. Spreminja se naš vrednostni sistem, predvsem o ljubezni in denarju.


S polno luno v dvojčkih se konča sezona mrkov, sama lunacija ni mrk, smo pa sedaj 6 mesecev od 10.6., ko je bila prazna luna v dvojčkih v obliki sončevega mrka. Kje smo sedaj od poletja? Kaj vse se je zgodilo? Luna v dvojčkih je hitra in agilna, vladar Merkur pa je v kozorogu in je bolj temeljit in počasen.

Morda pride za vikend kakšno razočaranje, pa tudi optimizem in voljo za naprej: ni se izšlo, vseeno lahko kaj storimo, gremo naprej.


Poskušajmo se osredotočiti na nove možnosti. Bližamo se zadnjemu kvadratu Saturna in Urana, zato imamo morda občutek, da se vse nekako ustavlja, bremza. Ohranimo širšo perspektivo.


Karte:

Harmonija: moč, samozavest, produktivnost: prihaja notranja in zunanja harmonija. Postajamo bolj samozavestni in bolj produktivni. Modro uporabljajmo svojo moč. Kar se bomo sedaj naučili, nam bo v veliko pomoč v prihodnje. Vrata se odpirajo, ovire izginjajo. Vse kar se želimo, pride do nas z malo truda, ker v našem svet vlada harmonija.


Empress: čas je, da se rodi nova možnost. Možnost, ki ni pogojena z zgodbami, ki ti jih drugi govorijo, pa naj bo to družina ali družba. Ta zgodba je zgodba možnosti, v kateri imaš ti polno moč. Manifestiraš kar koli si poželiš. Ne čakaš več, da te kdo reši, ne iščeš več zunanje potrditve. Afirmacija: Sem mogočna sila.


Štirica ognja, zaključevanje: uspešen zaključek in pozitiven začetek, harmonija. Nekaj pomembnega se bliža točki dovršitve, torej zaključku. Spustimo situacijo iz rok, da nastane prostor za nekaj novega. Dovolimo si notranjo praznino in jasnost, da bi lahko vstopilo nekaj novega.


Arhetip: Sirena: morska deklica nas zavede s svojo pesmijo in nas popelje v globok psihičen padec. Sledimo njeni pesmi in se spuščamo se nižje in nižje. Vse do področja, ker se naučimo novih lekcij in moramo zbrati ves pogum, ki ga premoremo, da najdemo pot nazaj na suho. Padec zaradi njene pesmi je morda celo nujen, da potem, ko pridemo nazaj na površje, živimo bolj polno.


Afirmacija: You are pure fucking magic(karte: Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, She Sirens, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknown Arhetipi).

28 views0 comments

Comments


bottom of page