top of page

[ASTRO VREME]: za teden 13. 3. – 19. 3. 2023, aspekti z Neptunom
Med 14. in 17. marcem bomo občutili kvadrat med Marsom in Neptunom, kar smo že videli oktobra in novembra 2022, ko je bil Mars retrograden. To je energija, ko se je potrebno malo ustaviti, kar je Marsu neprijetno, vendar je to mirovanje nuno, da slišimo svojo intuicijo, da slišimo nekaj kar je bistven del naše duhovne poti. Kvadrat je aspekt ko se moramo dvigniti nad izzive. Pazimo se eskapizma, iluzij, poškodb. Pazimo na svoj imunski sistem. Morda smo utrujeni in potrebujemo počitek. Počivajmo, meditirajmo, pojdimo plavat.


15. in 16. marec: čutimo Sonce v konjunkciji s Neptunom: mističen dan, poslušajmo intuicijo, svoje vodnike. Vendar postavimo meje, saj je to zelo ljubeč in skrben aspekt.


Sonce konjunkcija Neptun konjunkcija Merkur: toliko planetov v ribah (tam je sedaj še Saturn na 0 stopinjah): povezovanje nezavednega z zavednim. Opazujmo sanje, pogovarjajmo se s svojimi vodniki, da nam razjasnijo, kaj se nam trenutno dogaja.


Venera pride v bika tudi 16. marca. V svojem znamenju je Venera dobrohotna in potrpežljiva. Morda malo preveč uživaška, bodimo pazljivi pri hrani.


V nedeljo, 19. marca pa pride Merkur v ovna. Več je jasnosti, vendar se pazimo impulzivnosti. Govor je hiter, ne da bi prej kaj pomislili. Zato se ustavimo in pomislimo, kako bomo sporočilo formulirali, da doseže namen. Kar rečemo ali napišemo lahko sproži prepir, zato bodimo čuječi.


Karte

Drevo v plamenih: Začetek nečesa novega. Morda novo področje študija, morda nov posel, ali novo zanimanje. Karkoli že je, se bo počasi in postopno razvijalo. Ohranimo odprt um in srce ter prisluhnimo intuiciji.


Preobrazba (Smrt): To je čas za globoko vdajo. Dovolite, da so kakršna koli bolečina, žalobnost ali tegobe preprosto tam, da sprejmete njihovo takšnost. To je zelo podobno izkušnji Bude, ko se je po veliko letih iskanja nazadnje le vdal, vedoč da ne more storiti ničesar več. Še tisto noč je dočakal razsvetljenje. Preobrazba pride, kakor smrt, ob svojem lastnem času. In kakor smrt vas popelje iz ene dimenzije v drugo.


Kit: želja, da se gre v globino, globok mir, starodavna modrost. Kit predstavlja globoko čustveno zdravje in stabilnost. Osebnosti kita pokažejo svoja čustva in se ne bojijo preizkušenj, ker imajo že toliko izkušenj. Te izkušnje so jih obogatile, dale so stabilnost in globino, ki je redka. Energija kita je povezana s sočutjem in komunikacijo. Na kite se lahko zanesemo, ko se zdi vse izgubljeno in jim zaupamo, da bodo kazali svetlo točko v temnih časih. V ravnotežju: mirni, globoko sočutni, stabilni. Izven ravnotežja: težki, padejo v staro zgodbo. Da pride v ravnotežje: redna skrb zase.Afirmacija: I am becoming who I was born to be.(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).🧭KROG: Lunakrajc meditacijsko zdravilni krog za mlaj v ovnu bo v torek, 21. 3. ob 20h prek zoom. Če ne morete priti v živo, bo možno dobiti tudi posnetek. Prijave: lunakrajc@gmail.com


21 views0 comments

Comments


bottom of page