top of page

[💫Astro vreme]: za teden 14. 2. - 20. 2. 2022 – polna luna v levu, 16. 2. 2022




Ponedeljek 14.2. se začne s prestopom Merkurja v vodnarja, kjer se začel 14.1. svojo retrogradno pot in prišel nazaj v kozoroga. In morda smo v tem času že našli nove rešitve za probleme, ki so nastali v času njegove retrogradnosti. Kaj smo morali dati še enkrat skozi, da je sedaj že bolje?


Tvori se tudi trigon med Plutonom in Rahujem in sekstil s Ketujem: to je kot da smo na turbo pogonu, gremo k zastavljenim cilje, zelo močan drive je prisoten in ko smo tako odločeni, potem pride tudi sprememba. Če nas pestijo še kakšni občutki neustreznosti in nezadostnosti, je sedaj super čas da enkrat za vselej opravimo s takimi rečmi oziroma občutki.


Bilda se tudi sekstil med Jupitrom in Uranom, kar je pozitiven aspekt, ki nas rine naprej, da razširimo svoje horizonte.


Sonce pa v petek prestopi v znamenje rib, počasi energije v kozorogu in vodnarju (obema vlada Saturn) popuščajo.


Ta teden v sredo popoldne imamo polno luno v levu. Pomislimo, kaj vse se zgodilo od novega leta. Sedaj bi že morali najti nove poti in se ne pustimo več motiti pri naših načrtih. Kliče nas srce in temu klicu se moramo odzvati. Luna in Sonce tvorita kvadrat z Rahujem in Ketujem – aktivira se mrk iz 19.11. in smo na pol poti do mrka, ki bo 30.4.. Izbrati moramo tisto, kar res cenimo. Neke stvari grejo stran – tega se ne da več zanikati. Tako se naredi prostor za nove stvari, ki jih morda še ne vidimo.



Karte

Sveto popotovanje: življenjski cikli, družina, preobrazba - družinski člani so naši največji učitelji. Različne vloge, ki jih igramo in ljudje, s katerimi se srečujemo, nam pomagajo rasti. Drama nam pomaga razumeti, kako sveto je življenje. Zahvalimo se svojim dušam za popotovanje.


Dvojica vode: ljubezen, harmonično zbližanje moških in ženskih energij, rast, sorodne duše. Odprtost za višje oblike ljubezni. Ljubiti brez da natikamo verige svojemu partnerju. Čutimo pristno željo odkriti pravi namen življenja. Zmožnost nesebično ljubiti je večji del tega prizadevanja.


Prave barve: skrivamo se za različnimi maskami – ker se bojimo, kaj bodo drugi rekli o naši pravi resnični naravi. Ostajamo majhni in skriti, skušamo se potopiti v množici. Sedaj je čas, da damo maske dol, da pokažemo svoje prave barve. Razkrijmo svojo originalnost, zavzemimo prostor na tem svetu.


Obilje: plodna in velika kot polna luna. Si polna obilja, življenja, priložnosti, idej in priložnosti. Denar, radost, kaj si želiš ustvariti? Tvoje je, vse. Svobodno daješ in sprejemaš.


Arhetip: Sirota: ranjeni otrok, zapuščenec, berač. Videti je, da smo v zdajšnjih časih bolj povezani med seboj, pa vendar trpimo za kolektivno izolacijo. Po čem hrepenimo, česa smo lačni? Kaj je najglobje darilo, ki ga lahko damo drugim? Tisto, kar zavračamo, je lahko ravno tisto, kar je najbolj potrebno. Več nežnosti. Več prijaznosti.


(Karte: Gajin orakel, Sassy She, Iskanje vizije tarot, The Wild Unknow Arhetipi)

30 views0 comments
bottom of page