top of page

[ASTRO VREME]: za teden 14. 6. - 20. 6. 2021 – drugi kvadrat med Saturnom in Uranom - video



V torek se dovrši drugo dejanje letošnjega leta: drugi od treh kvadratov med Saturnom in Uranom. Prvi kvadrat je bil sredi februarja in tretji bo konec decembra. Morda že lahko vidimo, kaj vse se je spremenilo od februarja in kam nas vodi pot do konca leta? Ker smo še vedno v sezoni mrkov (konča se drug teden s polno luno v kozorogu), so še vedno možni zasuki in preobrati.

Z eno nogo smo v preteklosti z drugo pa v prihodnosti. Saturn je sedaj retrograden in je v preteklosti oziroma želi zadržati status quo. Uran pa reformator in si želi novih stvari in prihodnosti. Kaže na našo močno voljo, želimo, da so stvari narejene po naše, ne pa tako, kot zahteva skupnost.

Stvari, ki ne delujejo več, se lahko zelo hitro odmaknejo, odstranijo iz naših življenj. Veliko je napetosti in tudi negotovosti. Spreminjajo se naše vrednote in tudi občutek lastne vrednosti. Kakšno prihodnost si želimo ustvariti? Tako na individualni, kot na kolektivni ravni.

Merkur je še vedno retrograden, pomembno je, da se ne razburjamo preveč zaradi nesporazumov in ker se nič ne premakne naprej. Najdimo stvari, ki nas pomirjajo in prizemljujejo.






Karte kažejo, da so spremembe, ki se sedaj dogajajo globoke in temeljite. Prihaja nov čas in zato moramo avtentično izraziti sebe. Da do tega pride, se mora staro najprej zaključiti.


Štirica ognja: dovršitev, nekaj pomembnega se bliža točki dovršitve, torej zaključku. Spustimo situacijo iz rok, da nastane prostor za nekaj novega.


True colours: odvrzimo maske, pokažimo pravi obraz. Kaj si ljudje mislijo, ni naša stvar, zato pokaži svojo izvirnost, zavzame prostor, bodi too much na vseh področjih svojega življenja Gaja: modrost, znanje, duhovno razumevanje: ne bojmo se sprememb na Zemlji, ki potekajo, saj se vse razvija in razgrinja tako, kot se mora. Zemlja potrebuje samo malo več ljubezni.


Quetzalcoatl and the priestess of time: the time has come. The time to act is now. Smo v najbolj zahtevnem in fantastičnem času na tem planetu: prihaja do dviga zavesti. Objemimo novo energijo, saj smo drugače obsojeni na nenehne težave in nezadovoljstvo. Kaj pomeni pravi čas? To se velikokrat uporablja za opravičevanje odlašanja, ker kao še ni pravi čas. Čas za akcijo je sedaj. Dvigni svojo zavest.


(Karte: Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She, Oracle of the Shapeshifters)

7 views0 comments
bottom of page