top of page

[ASTRO VREME]: za teden 15. 5. – 21. 5. 2023, mlaj v biku, Merkur direktno, Jupiter v bika





Ponedeljek: Merkur direktno: tempo se zopet začne stopnjevati. Še vedno je v biku, energija se bo res pospešila junija, ko pride v dvojčka.

Jupiter na 29 stopinjah ovna konjunkcija s mrkom iz 20. 4. ko je bil maj v ovnu, sončev mrk.

Mars trigon Neptun: Dobro za zdravljenje sebe in drugih. Kreativen aspekt, nakazuje tudi intimnost in duhovnost. Tantrični aspekt. Poslušaj svojo intucijo in deluj. In sledi sporočilom, ki pridejo v meditaciji ali sanjah.


Torek: Jupiter vstopi v bika: Jupiter podari bikovske lastnosti: uživanje, pa tudi lastno vrednost, talente, vrednote. Delo, skupaj s odločenostjo in praktičnostjo nas daleč pripelje.

In takoj: Jupiter kvadrat Pluton na 0 stopinjah: dober recept za uspeh, nov začetek, sprememba transformacija. Morda pa težave z bojem za moč in testiranje naših mej: vsi bi radi uspeli, zmagali. Ljudje z nizko samopodobo lahko močno pretiravajo.


Petek: mlaj v biku: močna luna, ker je Luna tu v svojem najboljšem položaju. Konec sezone mrkov. V biki je sedaj kar nekaj planetov: poleg Merkurja in sedaj Lune, so tam tudi Sonce, Rahu in Uran. Dober čas, da se prizemljimo v naravi.


Petek: Mars na 29. stopinjah raka v kvadratu s mrkom 20.4. (mlaj v ovnu).


Sobota: Mars vstopi v leva: dober čas za izkoristi svoje potenciale, ker imamo pogum in voljo za akcijo.


Mars v opoziciji s Plutonom na 0 stopinjah. Intenzivno in napeto, vsi bi želeli vladati svetu, pa najbrž to ne gre, zato bitka za prevlado in nadzor. Ob planeta sta znana po agresiji in želji po moči. Morda pa odkrijemo novo strast.


Karte:

Ocean večne ljubezni: zdravljenje, ustvarjalnost, plodnost. Pravijo, da ljubezen premaga vse in to še posebej velja v tem trenutku. Nekaj se bo razrešilo in pozdravilo z ljubeznijo. Razmere so nam v korist, nova stvaritev čaka. Rojstvo nečesa novega s seboj prinaša radost in vznemirjenje. Začne se nov cikel, rodi se nova podoba.

Sen (6 čaš): Nihče, naj bo to naš trenutni partner ali nekdo, o komer sanjarimo za prihodnost, nima obveznosti, da nam srečo prinese na pladnju – niti je ne bi mogel, tudi če bi hotel. Resnična ljubezen ne izhaja iz poskusov, da bi razrešili svoje potrebe z odvisnostjo od drugih, temveč iz razvijanja našega lastnega notranjega bogastva in zrelosti. Svojo samost želimo utopiti v odnosih.

Kača: varuhinja neprebujene magije in kreativnega potenciala. Kača je simbol našega največjega potenciala. Ne glede na to, ali ta podoba zazveni ali ne, razmislimo o neprebujenem in nedotaknjenem potencialu znotraj nas. Kako bi življenje izgledalo, če bi ta potencial prebudili? Kako ga lahko sploh prebudimo? Ni več časa za čakanje. V ravnotežju: kreativen, uspešen, karizmatičen. Izven ravnotežja: kar naprej začenja potem pa neha. Da pride v ravnotežje: meditacija.

Afirmacija: I am evolving into my baddest self.

Arhetip: Most: mostovi so zgrajeni, da povežejo svetove med seboj. Ustvarjajo pretok, omogočajo nam, da potujemo med kraljestvi, ideologijami, osebnostmi. Ta arhetip je simbol sprejemanja, da rečemo da. Ko prečkamo most v neznano deželo, nas pelje v novo realnost. Zdravljenje in komunikacija sta mogoča. Ta karta nas vabi, da pogledamo v navidezno nepovezane dele našem življenju. Mostu se ne more prisiliti, možen je samo z ljubeznijo, ker drugače konstrukcija ne bo zdržala pritisk življenja.


19 views0 comments
bottom of page