top of page

[ASTRO VREME]: za teden 16. 1. – 22. 1. 2023, Merkur in Uran direktno, mlaj v vodnarju



Bodi odprt. Poglej tja, kamor nisi pogledal še nikoli.

Shannon Lee, Bodi voda, prijatelj moj.



Sreda tega tedna (18.1.) je pomemben dan - Merkur gre direktno na začetku kozoroga in Sonce tvori konjunkcijo s Plutonom na zadnjih stopinjah kozoroga. To predstavlja pomembno soočenje s samim s seboj: kaj res hočem od življenja? kaj je moja resnica? Brutalna iskrenost samim s seboj. Da res stojimo v svoji resnici. Vsi bomo to čutili, zato morda to ni dober dan za neke težke pogovore. Dajmo sebi in drugim čas in tudi prostor za umik.

Morda bomo lahko opazili, da je veliko nejasnosti in bitka za prevlado. Ali ima šef šefa? Ta aspekt kaže na zahtevne nadrejene.


Mlaj v vodnarju na 1 stopinji se dovrši v soboto (21.1.). : Dobro za nove projekte, fokus na novoletne zaobljube. Z akcijo vseeno malo počakajmo.



Karte:


Spominjanje, pretekli občutki in čustva ponovno prihajajo na plan: Energetsko smo povezani tako s preteklostjo, kot s prihodnostjo. Pretekli občutki in čustva ponovno prihajajo na dan: Morda se bomo znašli v čustvenem vrtincu. Ne borimo se proti temu, vse je v redu. Pomembno je, da se spomnimo preteklosti in da jo počastimo, saj je del nas, del popotovanja naših duš. Vendar nas pretirano ukvarjanje s preteklostjo ali prihodnostjo oropa sedanjega trenutka in ne služi nobenemu namenu.


Odslavljanje (8 čaš): Spoznanje, nekaj s zaključuje, nekaj je je končano. Čas je, da se poslovimo od nečesa, ob tem pa si dovolimo občutiti žalost, vendar se tega ne oklepamo. Čaka nas nekaj veličastnejšega, odkriti moramo nove razsežnosti. Smo mimo točke vrnitve in težnost bo opravila svoje. Prepustimo se ji, saj pomeni osvoboditev.


Žaba: čiščenje, zdravljenje. Žabe imajo tendenco, da si naložijo preveč dela, jesti pa pozabijo. Ta nežna bitja morajo nujno vaditi skrb zase. Voda nam pomaga, da se očistimo, da odpustimo in spustimo. Žabe niso tu zato, da nosijo težka bremena. Kako se vrne v ravnotežje: pojdimo k vodi: reki, jezeru, morju ali pa v bazen.


Afirmacija: I am a hot high vibe honey.


Arhetip: Poet: umetnik, priča, pove resnico. Pesnikova naloga je, da vse močno občuti in da ga ni strah. Išče resnico po temnih kotičkih sveta in jo prinese nazaj, da jo vsi vidimo. To lastnost imamo vsi, ne glede na to, kako smo ali nismo kreativni. To je poziv k poštenosti in refleksiji, da vidimo širšo sliko. Najdimo svoj glas in zaupajmo, da ga bo veter ponesel naprej.



(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).

17 views0 comments
bottom of page