top of page

[ASTRO VREME]: za teden 17. 4. – 23. 4. 2023, drugi mlaj v ovnu -sončev mrk, retrograden Merkur





Četrtek: drugi mlaj v ovnu, letos lahko vse še 1x začnemo, vendar pazljivo Merkur je stacionaren in mlaj se zgodi čisto na koncu znamenja. Ker je v obliki mrka, se stvari lahko usodno zavrtijo.


Sonce v bika: Sonce v biku išče senzualnost, zadovoljevanje čutov in morda lahko že vidimo prve sadove truda.


Sonce kvadrat Pluton: morda nas situacija prisili, da stopimo v akcijo – tako pa razkrijemo našo avtentično naravo, kdo mi res smo. Kako lahko izrazimo potrebe pa tudi avtoriteto, da smo slišani? Pazimo se samodestruktivnega obnašanja. Možni so boji za prevlado, za nadzor.


Petek: retrograden Merkur: dnevi ko je planet stacionaren, v tem primeru sreda, četrtek (19. 4. - 20 4.) so dobri za meditacijo in povezovanjem z notranjim mirom. V času retrogradnega Merkurja ne začenjamo novih stvari, je pa to super obdobje, da stvari dokončamo.


Konec tedna: Merkur Rx sekstil Mars: dobro za zbiranje podatkov in informacij, za procesiranje podatkov in akcijo, ki je utemeljena na razumu.




Karte:


Zapeljivka: zapeljevanje, prevara, prelomljena obljuba. Zapeljujejo nas z mamljivimi obljubami, ki se večinoma ne uresničijo. Pravzaprav nas zavajajo: spodbujajo nas, da bi sprejeli nekaj, kar bo s seboj prineslo težave, mi pa bomo na koncu razočarani. Naj nas ne zapelje zunanji blišč: stvari niso takšne, kot se zdijo. Stopimo nekaj korakov nazaj, poglejmo si stvari iz objektivne in uravnotežene perspektive, pojavili se bodo prava slika in skriti nameni.


Zorenje (9 novcev): Pripravljeni smo deliti svoje notranje bogastvo. Vse, kar moramo storiti je, da se sprostimo na mestu in dovolimo, da se zgodi. Razdajanje, izraz naše ustvarjalnosti lahko pride na številne načine. Čas je zrel.


Bizon: prizemljen in božanski, praktičen in duhoven istočasno. Kopita bizona so trdno na tleh, pa vendar sta njegovo srce in uma obrnjena proti nebesom. Bizon vidi težave in izzive ali ovire na cesti kot priložnost za napredek, za dvig. Bizon se zato ne boji smrti, bolezni ali nesreče…njegove nežne oči gledajo na pot, ki je pred njim, zaupa v vsak preobrat. Naj nas njegova energija spomni, da je življenje dragoceno darilo. Da pride v ravnotežje: molitev, bhakti yoga.

Afirmacija: Cosmic babe you are capable of so much.

Arhetip: Strup: prekletstvo, toksičnost. Na našo žalost, strup nekje v ozadju čaka v takšni ali drugačni obliki. Njegovo toksičnost lahko zaznamo v naših odnosih, mislih, govoru ali okolju. Ta karta nam kaže, da je neka škodljiva substanca v naši psihi, ki jo moramo identificirati. Morda imajo naše besede na koncu strupeno konico, morda nas neko razmerje izčrpava. Priznanje je prvi korak. Sprememba je drugi. Zdravilo se bo pokazalo čez čas in s tem tudi odpuščanje.




(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Wild Unknow Arhetipi. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).




🧭KROG: Lunakrajc meditacijsko zdravilni krog za drugi mlaj v ovnu bo v sredo, 19. 4. ob 20h prek zoom.Če ne morete priti v živo, bo možno dobiti tudi posnetek. Prijave: lunakrajc@gmail.com

20 views0 comments
bottom of page