top of page

[ASTRO VREME]: za teden 17. 7. – 23. 7. 2023, mlaj v raku, Rahu in Ketu zamenjata os

Po približno letu in pol, ko je bil Rahu v biku in Ketu v Škorpijonu, sedaj Rahu pride v ovna in Ketu v tehtnico.

Rahu ali severni lunin vozel je kot naš smerokaz: kaže nam smer, kamor je mišljeno, da gremo, da dvignemo svojo vibracijo in se razvijemo kot duša.

Naslednjih 18 mesecev je poudarek na nas samih - da se naučimo svojih dušnih lekcij in da sledimo svoji dharmi. Ne poskušamo več ugajati drugim ali jih pozdraviti, pri tem pa škodujemo sebi.

Ketu ali južni lunin vozel v tehtnici pa bo pokazal na neravnovesja v odnosih. V odnosih nas čakajo pomembne odločitve, kako naprej. Odnosi lahko razpadejo, lahko pa se poglobijo, če sta partnerja na isti valovni dolžini.

Rahu in Ketu sta kompasa za kolektivo. In do januarja 2025 nas bosta učila poguma, samostojnosti, neodvisnosti, individualnosti in da gremo za svojimi željami.

Ponedeljek: Merkur kvadrat Jupiter: pazimo na detajle, opazimo posamezna drevesa, ne samo celega gozda. Pazimo se precenjevanja svojih sposobnosti.

Mlaj v raku je v sekstilu z Uranom, trigonom z Neptunom in v opoziciji s Plutonom. Vsekakor ni dolgočasno, pride do neke prelomne točke v rutini. Vsi okoli nas za to prazno luno ne bodo ok, zato jim pokažimo sočutje. Veliko je intuicije, zato se najprej posvetujemo s seboj, kako najbolje odreagirati.

Rahu in Ketu prideta na os oven – tehtnica. In bosta tu do januarja 2025. Že mrk v ovnu za enakonočje 20.4. je lahko naznanil s čim se bomo ukvarjali: morda se nekaj konča, odnos, služba, morda se bomo selili. Dajmo namero, kje si želimo biti oktobra in novembra, ko bo nov set mrkov?

Četrtek: Sonce trigon Neptun: občutljiv čas lahko, je pa dobro za kreativnost in druženje. Morda pomembno za prihodnost nekega odnosa?


Petek: Mars opozicija Saturn: Mars želi iti naprej, Saturn pa reče stop - morda naletimo na neko razočaranje. Pazimo se frustriranosti in jeze.


Vikend: Sonce opozicija Pluton: dober čas, da se odločimo, da se odmaknemo od vseh negativnih vzorcev, Vesolje bo pri tem pomagalo. Opozicije dobro ponazarjajo odnose. Pazimo se bitk za prevlado.

Sonce kvadrat Rahu: najtežje je narediti prve korake v novo smer, potem pa kar nekako steče. Soočimo se s tem, kar je treba opraviti.

Sonce vstopi v leva: to je obdobje, ki daje poudarek na zabavi, kreativnosti, samozavesti in vitalnosti.

Merkur kvadrat Uran: nepredvidljiva energija, pazimo predvsem na svoje reakcije. Čutimo tudi Plutona in Rahuja, zato ta vikend ni dober čas za resne pogovore in obljube. Počakajmo, da se energije zbistrijo.

Venera se obrne retrogradno: retrogradna bo vse do 4.9., to je obdobje, ko ni ugodno, da začnemo z novim razmerjem, ni ugodno za modne preobrazbe, zapravljanje, pa tudi za investicije ne.

Karte:

Zapeljivka: zapeljevanje, prevara, prelomljena obljuba. Zapeljujejo nas z mamljivimi obljubami, ki se večinoma ne uresničijo. Pravzaprav nas zavajajo: spodbujajo nas, da bi sprejeli nekaj, kar bo s seboj prineslo težave, mi pa bomo na koncu razočarani. Naj nas ne zapelje zunanji blišč: stvari niso takšne, kot se zdijo. Stopimo nekaj korakov nazaj, poglejmo si stvari iz objektivne in uravnotežene perspektive, pojavili se bodo prava slika in skriti nameni.Ljubimca: predaja, vsi vidiki ljubezni, dušni partner. Imeti moramo pogum, da izpustimo vse in se zaljubili v ljubezen samo, brez pričakovanj, brez vedenja, ali se bo ljubljena ljubezen odzvala ali ne. To je možno samo v neizmerni in vseobsegajoči veri v ljubezen, ki je najpomembnejše življenjsko darilo. Odločimo se ostati zvesti notranji ljubezni.


Desetica novcev: Najboljša karta za denar, kaže na bogastvo. Grajenje finančne varnosti. Varnost za vso družino. Trdni temelji, varnost in veselje na vseh življenjskih področjih. Bližina z družino. Moda organiziramo družinsko srečanje.Panter: uničenje nepotrebnega, čiščenje. Panter ne bo kar stal in gledal, kako zastaja naša energija ali rast. Ampak bo naredil štalo … z namenom, da pridemo do bolj zadovoljnega življenja. Vse skupaj je nepričakovano, neudobno in celo uničujoče, vendar, ko se prah poleže vidimo panterjevo modrost. Vsi smo šli že čez to in zaradi tega smo postali boljši ljudje. Zaupamo, da nas panterjeva pot vodi na boljše. V ravnotežju: pogumen. Izven ravnotežja: samouničevalen. Da pride v ravnotežje: znebi se nepotrebnega.

Afirmacija: I matter and I am important.


Arhetip za mlaj v raku: Ocean: nezavedno, globine, nedojemljivo. Svetla stran: velike sanje, odkritje. Temna stran: utopljen, onesnažen, nepredvidljiv. Ocean brez sramu pokaže vsa čustva. Da lahko vidimo njegovo kot ogledalo ravno površino in njegove nevihtne valove pomeni spoznati cel spekter človeške izkušnje.


(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Light Seer's Tarot, The Wild Unknow Arhetipi.)

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page