top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 18. 4. - 24. 4. 2022, aftermath polne lune, Merkur, Saturn, Rahu




Polna luna v tehtnici je bila v soboto 16.4.2022 in v kvadratu s Plutonom in je odprla sezono mrkov. Polne lune osvetlijo stvari in ta je osvetlila kakšno dinamiko imamo v odnosih z drugimi ljudmi. Kje so naše sence, kakšne vzorce imamo? Kako na plano pridejo manipulacija, prepiri, mešana sporočila? Prazniki so odličen čas, da to malo ozavestimo. Morda še preden se skregamo. Pluton seveda želi, da se zadeve spremenijo; da se ne bomo več zapletali v vedno en in isti način delovanja. Tako se tudi opolnomočimo.


Ta teden Merkur tvori konjunkcijo z Rahujem, Saturn pa kvadrat z Merkurjem in Rahujem. Energija zna biti gosta in težka: pač nihče se noče spreminjati zato, ker je to luštno. Za spremembe je potreben določen pritisk.


To je pomembno, ker se vse te energije vlečejo v maj, ko bo 16.5. lunin mrk v škorpijonu v kvadratu s Saturnom. Odločiti se je treba in nekaj spremeniti. Seveda celega kupa stvari (še) ne vidimo, zato je potrebno vežbati zaupanje v proces.


Ker so letos mrki na osi bik - škorpijon in je v biku tudi Uran je bistveno, da delamo na občutku lastne vrednosti. Vse spremembe in pritiske na planetu bomo zdržali, če bomo prizemljeni in postavljeni v svoji energiji.


Kvaliteta naše energije (koliko se res ukvarjamo sami s seboj: da poskrbimo zase, da postavimo meje drugim, ki se jih potem tudi držimo in seveda, da znamo regulirati živčni sistem) bo čedalje bolj določala kvaliteto odnosov, ki jih želimo ustvariti.


Karte:

Intuitivno sporazumevanje, tihi šepet srca: intuicija se lahko pojavi v mnogih oblikah. Prisluhnimo notranjemu glasu in se naučimo zaupati svojim občutkom in naravnim instinktom. Zaupajmo svoji intuiciji. To daje nov način bivanja. »Sem eno z vsem stvarstvom«.

Emergence/Nastajanje: V svetu, kjer smo nenehno izpostavljeni strahu, je pomembno se počutiti varno. In seveda je buba(kokon) varno mesto, in pomembno je prepoznati, da si ti sama to varno mesto. In ko to spoznaš, občutiš, čutiš in veš, potem pride čas, da se izviješ iz te bube. Si v fazi nastajanja. Izvij se iz bube kot proslavitev vsega, kar ti si. Žur same sebe brez sramu, zavor in krivde. Razvij se v telesu, izrazna in osvobojena. Postani ženska, ki je varna in cela.

Mati zraka: samozavedanje, inteligenca, inspiracija, samospoštovanje, zaupanje, notranja moč, ustvarjalnost, pogum. Ta karta upodablja odločenost, da biti tisto, kar resnično smo. Naše samozaupanje je prebujeno, tu je tudi pogum, da odvržemo vse maske in to je edini način za vrnitev v svoje središče. Osvobojeni fiksnih idej in predsodkov, ki smo jih živeli, prepoznavamo svojo lastno vrednost. Obnašajmo se v skladu s tem, saj s spoštovanjem sebe kažemo drugim, kako naj nas obravnavajo. Če se cenimo in poskrbimo zase, se bodo tudi drugi odzvali s spoštovanjem in skrbnostjo.

Afirmacija: Everything I imagine is real

(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations)

16 views0 comments
bottom of page