top of page

[ASTRO VREME]: za teden 19. 6. – 25. 6. 2023, Sonce kvadrat Neptun, poletni solsticij
Teden se začne s kvadratom med Soncem in Neptunom, kar je rahlo neprijetno. Vitalnost je slabša. Rožnata očala padejo dol, morda je neko razočaranje v zraku.

Cel teden čutimo redek tranzit med Saturnom in Jupitrom: Bodimo fokusirani in spravimo svoje sanje v realnost.

Še en podporen aspekt je ta teden v zraku je to je sekstil med Marsom in Merkurjem: to je Lets's do this moment. Imamo mentalno in fizično moč, da dokončamo stvari.


Tudi Kiron ta teden tvori aspekte z Merkurjem in Marsom: ozavestimo, kako razmišljamo in kako funkcioniramo. Kakšne default programe imamo v razmišljanju in v naših reakcijah, še posebej ko smo frustrirani? Ali smo lahko manj nepotrpežljivi? Ali lahko kaj spremenimo?


V sredo se Kolo leta obrne, prišli smo do solsticija, Sonce vstopi v raka, začne se poletje. Svetloba je na višku, izkoristimo to energijo za preobrazbo.


V petek pa Sonce v sekstilu z Rahujem: podporen aspekt, čeprav je zraven Rahu: imamo pomoč pomembnih ljudi, družimo se in se izpostavimo. Pot naprej se odpira.Karte:

Konec zime: obnova, ponovno rojstvo, pozitiven izid. Čaka nas marsikaj lepega. Kar prej ni bilo mogoče, sedaj je. Vrata se odprejo. Cikel se je že začel. Sprejmimo nove priložnosti, ki se lahko nepričakovano ponudijo. Nastopil je trenutek, da zablestimo. To je srečno in obetavno obdobje za vse nas.

Obstoj (Čarovnik): poglejmo, ali si dovolimo prejemati izjemni dar občutenja, da se počutimo doma, kjerkoli že smo. Vzemimo si čas, da se ta občutek poglobi in da ostane z nami. Če pa imamo občutek, da je svet za našimi petami, potem je čas za oddih. Pojdimo na prosto in si poglejmo zvezde.

Desetica novcev: Najboljša karta za denar, kaže na bogastvo. Grajenje finančne varnosti. Varnost za vso družino. Trdni temelji, varnost in veselje na vseh življenjskih področjih. Bližina z družino. Moda organiziramo družinsko srečanje.

Srna: situacija kliče k nežnosti in sočutju.

Arhetip za solsticij: Eros: po čem hrepenimo? Zakaj nas ljubezen prebudi? Eros nas poveže s hrepenenjem, da se zlijemo z drugo osebo, glasbo, umetnostjo, rastlinami, hrano. Ali pa s kakšno drugo stvar, za katero mislimo, da smo ločeni od nje. S pomočjo Erosa se s tem povežemo, vsaj za trenutek. Naše srce se poveže z drugim srcem in tako bolj razumemo sebe. Prebudi se naša življenjska moč. To je iniciacija v labirint ljubezni. Raziskujmo labirint z iskrenim in odprtim srcem.

Afirmacija: I am evolving into my baddest self.


29 views0 comments

Comments


bottom of page