top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 19. 9. – 25. 9. 2022, enakonočje, mlaj v tehnici




Človek iz materialnega sveta je grešnik in človek iz duhovnega sveta je svetnik. Iskalec mora biti oboje: v tem svetu vendar ne od tega sveta, skoreninami v notranjosti in cvetovi v zunanjosti. Osho, Vrnitev k sebi


In še citat za enakonočje: Ko se v človeku prebudijo svetla čustva, ta vedno blagodejno vplivajo na vse notranje organe. Prav svetla čustva so najmočnejše in najučinkovitejše sredstvo, ki preprečuje kakršno koli bolezen. Ob pomeni takih čustev je zdravil bog, enako so delovali tudi sveti ljudje. Vladimir Megre, Anastazija.


(iz rokovnika za 2022, V ritmu narave).


V petek je enakonočje, kole leta se obrne. Sonce vstopi v tehtnico, Merkur, ki je retrograden, vstopi v devico – fokus dajmo na seznam opravkov.

Mlaj v tehtnici je v nedeljo, 25.9.2022. Vladarka prazne lune v tehnici je Venera, ki ni v najboljšem položaju v devici, vendar je tam z njo Merkur, ki tvori aspekt s Plutonom: iščemo rešitve. In morda je rešitev ljubezen.



Karte:

Karta enakonočja: Dvojica mečev: Neodločnost, smo na križišču, ko se moramo odločiti, vendar je tu prisoten strah pred neznanim. Slepa ulica, mrtva točka. Odločiti se moramo, četudi se bojimo neznanega. V glavi si moramo vedno zamisliti best-case scenario in zaupajmo v pravilnost svoje odločitve.


Soj Lune, potovanje, romanca, potencial: romantika je v zraku, sprostimo se in uživajmo v tem času. Soj, ki se odbija od Lune, nam polni srce z ljubeznijo in razkriva globok vodnjak neizkoriščenih ustvarjalnih možnosti.



Peace/Mir: Včasih je vsega preveč. Kar ni nujno slabo, vendar je pomembno, da si vzameš čas, da obmiruješ. Stran od hrupa, stran od menja drugih ljudi, oglaševanja, spleta, takrat lahko zaslišiš, kako glasen je notranji dialog. Zato utihni. Ne govori, poslušaj. Zasliši mir, ki se je pojavi, ko prideš v svoje srce. Vdihni. Ostani tam in čez čas bo prišel glas. Ali ni to najlepši glas na svetu?


Petica vode: izguba, razočaranje, nestabilnost, trpljenje zaradi nerazumevanja dejanske situacije. Koprena neznanja/nevednosti izginja, to je začetek notranje osvoboditve. Predramimo se, to je klic. Situacija se spreminja brez opozorila. Kar bomo sedaj izgubili, ni nikoli bilo resnično naše. Ta uvid je sprav boleč, potem pa daje novo vrsto stabilnosti in jasnosti glede pravih občutkov.


Afirmacija: Fuck the noise



Arhetip za mlaj: Thanatos: smrt. Svetel arhetip: žalovanje, biti prisoten z vsem, kar je. Temen arhetip: strah pred staranjem, boleznijo, smrtjo. Opazujmo konec nekega bivanja, bitja, faze ali ravni, to ima globoke posledice za psiho. Thanatos nas za vedno spremeni in spustiti moramo ves nadzor. To je iniciacija v podzemlje.




(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Arhetipi)







18 views0 comments
bottom of page