top of page

[ASTRO VREME]: za teden 21. 6. - 27. 6. 2021 – poletni solsticij, polna luna v kozorogu, 24. 6. 2021

Updated: Jun 22, 2021

Ta teden se zgodi kar nekaj energijskih premikov. Sonce vstopi v raka v času poletnega solsticija 21.6. in začne se nova sezona, torej poletje. To je vedno točka preobrata.


V četrtek 24. 6. 2021 pa imamo polno luno v kozorogu, ki označuje konec sezone mrkov. Tako, da se energija v kozorogu umiri. Vladar lunacije je Saturn, sedaj retrograden in še vedno tvori kar točen kvadrat z Uranom (dovršil se je 15.6.). Lune v kozorogu so vedno resne in zadržane. Zaradi tega kvadrata, ki se še vedno čuti, sedaj najbrž res vidimo, kaj vse se morama spremeniti v naših življenjih. Več jasnosti sedaj prinaša tudi Merkur, ki se 22. 6. obrne direktno. Vendar Saturn zahteva, da se potrudimo, Uran pa, da stopimo iz cone udobja. Kje moramo narediti premik?


Določeno napetost pa prinaša opozicija med Venero in Plutonom: morda bomo jasneje videli, kje smo z našimi odnosi in financami in ali moramo spremembe narediti (tudi) tu. Smo na polovici leta in sedaj se moramo vprašati, kako želimo 2021 končati. Prazna luna v kozorogu bo ravno na začetku prihodnjega leta (2. 1. 2022): kaj moramo spremeniti, postoriti do takrat, da uresničimo svoje želje?
Karte:

Skrita pot - poroka duha in materije: Duh in materija se morata združiti, da bomo lahko zares napredovali: um se mora uglasiti s srcem. Ko se srce in um osredotočita na isti cilj, so mogoče krasne stvari.


Intuitivno sporazumevanje - tihi šepet srca: Prisluhnimo notranjemu glasu in se naučite zaupati svojim občutkom in naravnim instinktom. Zaupajmo svoji intuiciji.


Sedmica zemlje: izčrpanost – igre moči – razočaranje – dvomi. Ostanimo zavestni v tem trenutku in mirni. Dovolimo si več počitka in ne projicirajmo negativnih misli v prihodnost. Ne zapravljajmo svoje energije za nepomembne dejavnosti, saj nas to oddaljuje od naše poti. Shajati z manj kot s polno kapaciteto je lahko zelo poučno, naučiti se moramo biti zadovoljni z manj.


Untamed/Neukročena: Imaš moč, da se sama odločiš, kako boš živela to življenje. Odločitev je tvoja. Ne opravičuj se za svoje telo, kako se oblačiš, za svoja prepričanja in mnenja koga in kako ljubiš. Brez primerjanja, tekmovalnosti in strahu. »I go with MY flow.«


Honey Bee, just start the damn thing.


(Karte: Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Bad Bitch Affirmations, She Siren)

12 views0 comments

Comentários


bottom of page