top of page

[ASTRO VREME]: za teden 23. 1. – 29. 1. 2023, vsi planeti direktno, Venera v ribi




Vaš um je narejen zato, da vam pomaga dobiti tisto, kar si želite. Na svet ste prišli kot majhen raziskovalec, ki rad tvega in se neustrašno loteva novih stvari.

Mel Robbins, Daj si petko


  • Leto vodnega zajca: Zajec potrebuje fokus in cilj, da se ne razprši. Je po to tudi leto kreativnosti – ustvarjamo novo dobo.


  • Mlaj v vodnarju daje reset energije sedaj smo na pol poti med mrkom, ki je bil 25. oktobra in mrkom, ki bo 20. aprila. Čeprav ta lunacija ni mrk, je morda ravno taka občutek: ljudje prihajajo in odhajajo, stvari se spreminjajo.


  • Uran direktno: morda razpršenost, preveč vsega.


  • V nedeljo tudi čutimo Venero v konjunkciji s Saturnom pazimo se jeze in prepirov, morda imamo občutek, da nekdo (morda sistem kot tak) omejuje izraz naše energije.


  • Sredi tedna imamo dober aspekt: sesktil med Soncem in Jupitrom. Sreča je na naši strani, morda kupimo loto srečko.


  • V petek zgodaj zjutraj pa pride Venera v ribi, kjer je v svojem najboljšem položaju in bo dala tudi lep pečat februarju.

Več je lahkotnosti. Zato: fokus in cilj, strast in zagon. Let's do this.


Tarot tema lunarnega meseca (21. 1. - 20. 2. 2023) je: Zmernost. Delamo naprej. Ne bodimo preveč impulzivni. Energija precej niha. Ne pozabimo, da je poanta vsega skupaj ta, da stopimo v svojo pravo moč, zato moramo paziti na svojo energijo.



Karte:


Očiščevanje (voda): čustveno očiščevanje, pomladitev. Zdravljenje in pomladitev prideta kot posledica čustvenega očiščenja. V naslednjih dneh se bomo morda znašli v čustvenem vrtincu. Globoka čustva, za katere smo mislili, da smo že razrešili, se od nikoder spet pojavijo. Ne skrbimo: to je dokaz globokega zdravljenja. Na koncu tega procesa se bomo bolje počutili.


Samost (Puščavnik): Med osamljenostjo in samostjo je ogromna razlika. Ko smo osamljeni, premišljujemo drugem, pogrešamo drugega. Osamljenost je odsotnost drugega. Samost je navzočnost samega sebe. Samost je zelo pozitiva. Je navzočnost. In ko smo tako polni navzočnosti, da lahko vse Vesolje napolnimo z njo, ni nikakršne potrebe po komer koli drugem.

Bodimo sami svoja luč. Končno mora vsak izmed nas v sebi razviti zmožnost, da se prebija skozi temo brez kakršnih koli družabnikov, zemljevidov, ali vodnikov.


Žaba: čiščenje, zdravljenje. Žabe imajo tendenco, da si naložijo preveč dela, jesti pa pozabijo. Ta nežna bitja morajo nujno vaditi skrb zase. Voda nam pomaga, da se očistimo, da odpustimo in spustimo. Žabe niso tu zato, da nosijo težka bremena. Kako se vrne v ravnotežje: pojdimo k vodi: reki, jezeru, morju ali pa v bazen.


Afirmacija: I am the sparkle in my eyes.





(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).

25 views0 comments
bottom of page