top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 27. 9. - 3. 10. 2021 – retrograden Merkur v tehtnici
Merkur se bo retrogradno obrnil 28.9. in bo šel direktno spet 19.10.2021. To je tretja in zadnja Merkurjeva retrogradnost letos. Vse skupaj imamo sedaj šest retrogradnih planetov.

Vesolje nam trikrat ali štirikrat na leto ponudi priložnost, da se ustavimo, zadihamo in se spomnimo, kaj nam je res pomembno. In ko se Merkur obrne direktno štartamo z novim elanom.


Pravilo je zelo preprosto: upočasnimo se in ničesar ne izsiljujmo. Sprostimo se.


Ker tokrat Merkur navidezno potuje nazaj v znamenju tehtnice se bomo ukvarjali z odnosi: na začetku tedna (ko se ustavlja) se izogibajmo debatam in prepirom.

To je tudi čas, ko ni dobro začeti z novimi projekti, za katere želimo, da bi trajali več kot 3 tedne.

Četrtek in petek zaznamuje trigon med Soncem in Saturnom. Morda bomo lahko že videli, kako se nam trud, vložen septembra, že počasi obrestuje. Fokus usmerimo na dolgoročne načrte in ohranimo ravnotežje.


Ta teden je Venera zelo zaposlena in dela aspekte z Neptunom, Jupitrom in Plutonom. Ker tudi Merkur potuje po tehtnici, ki ji vlada Venera, je res vse v znamenju odnosov. Vendar se držimo nazaj: poskušajmo ne zapasti v frustracije, ne nižajmo standardov, ne bodimo preveč obsedeni z neko osebo, sedaj ni čas za ekscese.


Karte:

Skriti dar: žalost, konec, nov začetek. Občutimo žalost, ali pa jo še bomo. Morda se zaključuje nekaj, kar nam je drago. Za vsakim koncem pride nov začetek. V resnici ničesar popolnoma ne izgubimo. Samo preobrazi se. V ta dogodek je vključen skriti dar. Ko bo nastopil pravi trenutek, se bo razkril v pozitivni novici, novi informaciji, nepričakovanem razvoju dogodkov. Zavedajmo se ljubezni, ki nas obdaja.


Drevo v plamenih: začetek nečesa novega. Morda novo področje študija, morda nov posel, ali novo zanimanje. Karkoli že je, se bo počasi in postopno razvijalo. Ohranimo odprt um in srce in prisluhnimo intuiciji.


Sedmica ognja: vztrajnost, vzdržljivost, pogum, osrediščenje, ne identificiraj se s težavami v svojem okolju, zanesi se na stanovitnost svojega notranjega bitja. Ovire uporabimo kot priložnost za rast svoje zavesti. Ostanimo zvesti svoji resnici. Brezkompromisno se postavimo za to, v kar verjamemo.


Oče zraka: umska moč, inteligenca, jasno razmišljanje, bistroumnost. Zaupajmo svoji presoji. Dovolj smo umsko in telesno močni, da naredimo pozitivne spremembe. Uporabimo inteligenco za doseganje svojih ciljev. Uporabimo svoje velike umske zmožnosti na bolj zavesten in spoštljiv način.


Sacred: Svoje telo jemlješ za samoumevnega. Zato si sedaj vzemi čas in poglej, kaj pomeni, da si ti sama sveta. Ukvarja se s seboj, ne sedi pred ekranom. Vredna sem.15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page