top of page

[ASTRO VREME]: za teden 29. 5. – 4. 6. 2023, ščip v strelcu, Jupiter v konjunkciji za Rahujem





Ko začneš modrost iskati v svoji notranjosti, postaneš neustavljiv.

Becky Cummings, Čarobni jaz.



Sonce je trenutno v dvojčkih in znamenje dvojčkov je znamenje izbire, tako kot karta Ljubimcev v tarotu. Gre za našo zmožnost, da stvari poskusimo in tudi za našo odgovornost, da modro izbiramo. Kakšne misli izbiramo? Bodimo odprti za uvide.


Na začetku tedna še čutimo Sonce v kvadratu s Saturnom: moramo odrasti in narediti tisto, kar je prav. Tako je pač življenje.


Cel teden čutimo Jupitra v konjunkciji z Rahujem: odpre se nova pot, odprejo se nove smeri. Jupiter je družaben, morda pridemo do ljudi, ki podobno razmišljajo kot mi.


Venera sekstil Neptun: čustveno smo občutljivi. Pazimo se, da koga ne kujemo v zvezde, pa si tega ne zasluži.



Karte:


Ocean večne ljubezni: zdravljenje, ustvarjalnost, plodnost. Pravijo, da ljubezen premaga vse in to še posebej velja v tem trenutku. Nekaj se bo razrešilo in pozdravilo z ljubeznijo. Razmere so nam v korist, nova stvaritev čaka. Rojstvo nečesa novega s seboj prinaša radost in vznemirjenje. Začne se nov cikel, rodi se nova podoba.


Vodstvo (3 novcev): iščemo vodstvo, ker ne vemo, da je naš notranji vodnik skrit v nas samih. Poiskati moramo notranjega vodnika. Angelska figura z mavričnimi krili na karti zastopa vodnika, ki ga vsakdo izmed nas nosi v sebi. Zaupajmo notranjemu vodstvu. Navodila so jasna: ko sedimo notranjemu vodniku, se počutimo celovitejše. Če se temu prepustimo, nas bo žarek ponesel natančno tja, kamor moramo iti.


Paž čaš: Veliko obilja, kreativnosti, intuicije. Veliko domišljije, želja po eksperimentiranju. Poglejmo na svet skozi magijo in svetlobo.


Jagnje: Jagnje prinaša pomembno sporočilo, vendar se ga sliši šele go dosežemo globoko tišino. Jagnje preda sporočilo prek starega prijatelja, otroka, ali prek neznanca. Sporočilo lahko prihaja prek drugih oseb in se ponavlja, dokler ga ne zaslišimo. Potrebujemo potrpežljivost. Usedimo se, poslušajmo in prejeli bomo.

Afirmacija: Seek your pleasure.

Arhetip: Kralj: Ta arhetip je potreben, saj povezuje večno in vsakdanje. Vendar pa mora kralj tudi umreti – to je smrt ega. Svetli kralj je benevolenten in služi drugim. Temni kralj pa zatira in zlorablja moč. Kralj je izraz ega, vendar so največji kralji v mitologiji in zgodovini služili brez ega.



11 views0 comments
bottom of page