top of page

[ASTRO VREME]: za teden 3. 4. – 9. 4. 2023, Merkur v bika, ščip v tehtnici, začetek sezone mrkov





Ponedeljek: Merkur pride v bika in takoj tvori kvadrat s Plutonom na 0 stopinj vodnarja. Morda nas doletijo kakšne novice iz finančnega sveta. Ta aspekt nakazuje bojazni, sumničavost, manipulacijo. Je pa dobro za urejanje tekstov, videov, raziskovanje za to kar moramo spisati. Pazimo se ekstremističnih misli in besed. Merkur bo v biku vse do srede julija, ker je v biku tudi retrograden od 21.4. do 15.5. Merkur v biku zelo namensko uporablja svojo energijo, je tudi bolj počasen. Za kar se odločimo se odločimo in ne spreminjamo.


Sreda: Merkur sekstil Saturn: dobro za pregled dokumentov, ki so namenjeni za podpis. Kritično razmišljanje. Ne preveč družaben aspekt to, je pa dobro za odkrite in resne pogovore. Get shit done.


V četrtek imamo polno luno v tehtnici, ki odpre sezono mrkov. Vladarica lunacije Venera je v lastni hiši v biku. V sekstilu z Neptunom in v trigonu s Plutonom. Kaj ni več v ravnotežju?


Merkur v konjunkciji z Rahujem. Nove ideje spravimo v prakso. Kako učinkoviti smo v komunikaciji – odvisno od tega, kako drugi sprejmejo naše sporočilo. Neka nova smer se odpira.


Petek: Venera sekstil Neptun: dober čas za zmenek, tudi nakupovanje. Dobro za obisk kozmetičarke.


Sobota: Merkur sekstil Mars: imamo mentalno in fizično moč, da gremo naprej. Lahko se lotimo kakšnega opravila, ki ga že dalj časa odlašamo.Sedaj imamo voljo, da naredimo vse, kar si zamislimo





Karte:

Skriti dar: žalost, konec, nov začetek. Občutimo žalost, ali pa jo še bomo. Morda se zaključuje nekaj, kar nam je drago. Za vsakim koncem pride nov začetek. V resnici ničesar popolnoma ne izgubimo. Samo preobrazi se. V ta dogodek je vključen skriti dar. Ko bo nastopil pravi trenutek, se bo razkril v pozitivni novici, novi informaciji, nepričakovanem razvoju dogodkov. Zavedajmo se ljubezni, ki nas obdaja.

Stres (7 ognja): stres nas vse obišče, vendar so zanj še posebej občutljivi perfekcionisti. Sami ga ustvarjamo, saj mislimo, da se ne bo nič zgodilo brez nas – zlasti ne tako, kakor želimo. Zakaj mislimo, da smo tako dragoceni? Mar mislimo, da sonce ne bo vzšlo brez nas? Pojdimo na sprehod, kupimo si cvetje, karkoli nepomembnega, samo da se spravimo iz dosega te opice.

Morski bič (skat): razvijanje samozavesti, osebnosti oz. hrbtenice. Ta karta predstavlja ključen preobrat v osebnem razvoju. Morski bič se mora odločiti med starim (enostavno, udobno, znano) in novim (polno izzivov, neudobno, nepoznano). Pritiski prijateljev in/ali družine še otežujejo sprejetje odločitve. Ne glede na to, kakšne izbire moramo sedaj narediti, je neizogibno, da bo ta dilema vedno znova prihajala na površje, saj je sila dharme (življenjskega namena) znotraj skata premočna, da bi se jo dalo ignorirati.

Afirmacija: I am the sparkle in my eyes.


Arhetip Srce: dom, center, tron. Spomnimo se, kdaj je bilo naše srce globoko ganjeno. Potopimo se v mislih v to izkušnjo in jo začutimo. Svetel arhetip: nežna jasnost, vedenje. Temen arhetip: zakvačkanost, izdaja.

(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Wild Unknow Arhetipi. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).

16 views0 comments
bottom of page