top of page

[💫Astro vreme]: za teden 31. 1. - 6. 2. 2022 – mlaj v vodnarju, lunarno novo leto




Mlaj v vodnarju bo v torek, 1.2., zjutraj in to je tudi lunarno novo leto in kitajsko novo leto, sedaj se začne leto vodnega tigra. Luna in Sonce sta skupaj s Saturnom v vodnarju. In skupaj tvorijo kvadrat z Uranom v biku. Lani smo celo leto čutili ravno kvadrat med Saturnom in Uranom: nekaj se je moralo spremeniti in koliko smo se že uspeli premakniti? Nismo še čisto tam, kjer želimo biti: neke stvari je potrebno še urediti za nazaj. Merkur je v času te lunacije še vedno retrograden (in bo do konca tega tedna) in tvori konjunkcijo s Plutonom: spreminja se naš pogled na svet.


V četrtek,. 3.2. se kolo leta obrne in pridemo do Svečnice. Smo na pol poti do spomladanskega enakonočja. To je vedno energijski preobrat: prvi zametki pomladi, čeprav je zunaj še hladno.


Konec tedna pa dobra novica: Merkur se obrne direktno. In tako imamo sedaj obdobje do 29. aprila, ko so vsi planeti direktni. Dober čas, da se rešimo občutka, kot da smo nenehno nekje zataknjeni in da naredimo (pre)potreben premik v naših življenjih. Počasi se energije spreminajo na bolje.


Karte

Dojemanje: onkraj koprene iluzij: ostanimo v svoji resnici, naj nam ne zavladajo menja, stališča ali pogledi drugih. Če se nam neko stališče ne zdi pravilno, potem ni, zaupajmo svoji intuiciji in občutku v trebuhu. Afirmacija: »Spoštujem resnico drugega, vendar ostajam trdno usidrana v svoji«.


Sedmica zemlje: izčrpanost – igre moči – razočaranje – dvomi. Ostanimo zavestni v tem trenutku in mirni. Dovolimo si več počitka in ne projicirajmo negativnih misli v prihodnost. Ne zapravljajmo svoje energije za nepomembne dejavnosti, saj nas to oddaljuje od naše poti. Shajati z manj kot s polno kapaciteto je lahko zelo poučno, naučiti se moramo biti zadovoljni z manj.


Sage, Modrijanka: ne išči več zunanjih učiteljev in se zazri vase. Poglej v modrijanko znotraj sebe, ki sedi v tvojem srcu. Kaj ti pove bitje tvojega srca, kaj je tvoja resnica?


Fierce, Ognjena: občutiš jezo, vendar sedaj ni čas za akcijo ki temelji na jezi. To je znak vesolja, da se postavi zase, postavi se za tisto kar verjameš. Da si badass. Kaj ti je pomembno? Za kaj bi šla v boj? Vse kar ni pomembno naj odpade, ne bori se za stvari ki niso pomembne. Ko veš kdo in kaj so pomembni, pride ognjena energija in greš v akcijo z integriteto.


Arhetip: Agape: predanost, brezpogojna ljubezen. Kaj bi se zgodilo, če sebe izvzamemo iz središča naše duhovne prakse in postavimo v središče boga, boginjo, naravo? To je duhovna iniciacija, ki poveča našo zmožnost kapaciteto, da ljubimo in služimo. Lahko pa se vprašamo, kaj zavedno in nezavedno vsak dan častimo. Kje povzdigujemo?


Afirmacija: I am a hot high vibe honey.

(Karte: Gajin orakel, Sassy She, Iskanje vizije tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Arhetipi)

27 views0 comments
bottom of page