top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 4. 4. - 10. 4. 2022, Mars v konjunkciji s Saturnom
V torek ponoči nas čaka konjunkcija med Marsom in Saturnom v vodnarju. Prejšnji teden se je s Saturnom srečala Venera, sedaj je na vrsti Mars. Saturn je kot strog učitelj: želi nas podpreti, vendar moramo pokazati svojo resnost, svojo zavezo. Mars bi rad šibal naprej, vendar ga Saturn ustavi: kako uporabljamo svojo energijo? Kaj si res želimo? Ko se je Venera srečala s Saturnom smo morda kaj novega spoznali o odnosih in denarju. To sedaj je dober čas, da se lotimo kakšnega težkega projekta.


Venera pa prav tako v torek pride v znamenje rib, kjer je v svojem najboljšem položaju. V ribah so sedaj Jupiter, Venera in Neptun, kar morda daje nekoliko lebdeč občutek. To je dober čas za vajo iz sočutja, predvsem do sebe, ker se bo moral Mars pri soočenju s Saturnom malo ustaviti. Ne moremo vsega naenkrat.


Sredi tedna pa se Mars sreča tudi z Rahujem in to v kvadratu: po saturnovskem pritisku na ročno zavoro je sedaj trenutek, ko si preoblikujemo želje in življenje. Je že tako, da se premaknemo le, če je pritisk dovolj velik.Karte:

Iskanje, občutek izgubljenosti, zmedenost, osamljenost: življenje se morda zdi pusto, kot da se je vse zaustavilo, kot da smo spet v zimi. Morda se počutimo osamljene, zmedene in imamo občutek, da smo zgrešili pot. Iščemo odgovore, ki ne prihajajo, želimo vedeti zakaj in hrepenimo po novem navdihu. Zimi vedno sledi pomlad, zato bo kmalu prišlo do preobrata. Začel se bo nov cikel. Moj um je jasen - srce pa odprto.


Šamanka: počutiš se, kot da te je vrglo ven iz tirov. Ne veš zakaj, ampak trenutno življenje nima smisla. Iščeš vodnika, nekoga, ki ti bo povedal, kaj narediti in kako to narediti. Iščeš hitro rešitev in vsaj malo dobrega počutja. Kar pa dejansko potrebuješ je, da greš na pot, ki ti jo kaže tvoje srce. Si šamanka: dopusti, da se zgodi. Ustvari ritual, dnevno prakso, da te poveže s tvojo šamansko močjo. Sem v svoji moči.


Šestica vode: užitek, pozitiven razvoj, blaginja, zadovoljstvo in sreča, lahko si odpočijemo od umske in čustvene napetosti. Dovolimo si uživati življenje na vseh ravneh. Trenutno je ogromno možnosti. Vzpostavimo nove temelje, iz katerih bomo napredovali. Če spoštujemo sebe in smo prijazni do sebe, bomo taki tudi do drugih.


Osmica zraka: motnja, prekinjen tok energije, dvomi in skrbi, prepreke in izzivi, preveč smo v glavi. Naš um se trenutno ne more odločiti za ali proti. Pametneje se je samo umakniti in samo počakati, kaj se bo zgodilo. Odlog pogosto razkrije bolj ustvarjalno rešitev, zato ne priganjamo k odločitvi, iz zmede lahko nastane samo še več zmede.


Afirmacija: Everything I imagine is real.
(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations)


28 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page