top of page

[ASTRO VREME]: za teden 5. 6. – 11. 6. 2023, Venera v leva, Pluton v kozoroga, Merkur v dvojčka




Ponedeljek. Venera v leva: Drama queen alert. Venera v Levu ima rada zabavo, romantiko, druženje in umetnost, ima pa tudi rada tudi dramo. Pazimo na denar ko bo retrogradna od konca julija do začetka septembra. Takrat ni dobro za začeti nova razmerja in poroke.


Venera opozicija Pluton: posesivnost ni dober temelj za odnose. Pazimo se pretirane želje po nadzorovanju drugih in ljubosumja. Pazimo se tudi, da nam nekdo ne zbije občutka lastne vrednosti. Poglejmo, kje se ne počutimo najbolj samozavestni in kakšne potrebe imamo. Pazimo se, da nas kdo ne izkoristi.


Venera kvadrat Rahu: Ta aspekt lahko pokaže težave v odnosih. Kako lahko najdemo neko zdravo ravnovesje?


Petek: Merkur sekstil Neptun: prijeten aspekt, ki nakazuje druženje, pa tudi sočutje. Ni pa dobro za kritično razmišljanje. Zato raje stopimo v stik s svojo intuicijo. Dober dan za meditacijo in vizualiziranje.

Za vikend

Venera kvadrat Jupiter: družaben aspekt, čeprav je kvadrat. Pazimo pa se pretiravanja na vseh področjih: hrana, razmerja, optimizem. Ne biti na vseh koncih in krajih.

Merkur trigon Pluton: dobro za pomembne pogovore, ki pomagajo na način poti k uresničevanjem želja.

Pluton retrograden pride nazaj v kozoroga: na čem smo delali vse od 2008? Sedaj moramo neke stvari ponoviti, jih zares obvladati, da bomo šli lahko naprej. Morda kaj s financami? Zdravjem? Rutinami? Pluton pride spet v vodnarja v drugi polovici januarja 2024.

Merkur v dvojčka: Merkur se v svojem znamenju dobro počuti in tempo se pospeši. Ogromno imamo za narediti, seznam opravka nima konca. Pazimo na svojo energijo, ne biti hiperaktivni.

Karte:

Osvoboditev: osvoboditev od negativnih navezanosti. Na nekoga ali nekaj smo preveč navezani, pa če se tega zavedamo ali ne. Morda pa smo dovolili, da se je nekdo drug preveč navezal na nas. Okoliščine, ki so se zdele pozitivne, so sedaj razkrile svojo negativno plat. Razmislimo o težavi, nato pa ustvarimo prostor med nami in drugo osebo. Ko se bomo čustveno odvezali od težave, se bomo naučili dragoceni lekcije, ki nam bo dobro služila v prihodnje.

Igrivost (ognjeni paž): Življenje je redko tako resno, kakor menimo, da je in ko se tega zavedamo, se življenje odzove tako, da nam daje vse več priložnosti za igro. Pripravljeni smo na svežino in novosti. Nekaj čudovitega je tik za obzorjem in premoremo natančno pravo igrivo nedolžnost in jasnost, da to sprejemamo z odprtimi rokami.

Vitez novcev: Zdrava pamet, odgovornost, praktičnost, da delamo za tisto, kar si želimo in da končamo, kar smo začeli. Sanje se uresničijo, ker smo vztrajni in prizadevni. Ta vitez pokaže, da mu je mar tako, da poskrbi za ljudi, ki jih ima rad.

Gazela: povečano zavedanje in zmožnosti, ranljivost. Gazela predstavlja milost. Ta lepa žival izžareva sofisticiranost in eleganco. Gazeline osebnosti se izrazito zavedajo svoje okolice, kar jim preprečuje, da bi uživali lepoto, ki jo tako skrbno kultivirajo. Nič več skrbi, kaj gre vse lahko narobe, umirimo se in pridimo v sedanji trenutek. Usedi se, najdi svoj dih in opazi obilje ki te obdaja. Naj to nahrani tvojega duha. Da pridemo v ravnotežje: jin joga, dobra hrana, udoben dom.

Afirmacija: I create my own magic.





(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit, The Wild Unknow Arhetipi. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).




🧭KROG: Lunakrajc meditacijsko zdravilni krog za mlaj v dvojčkih bo v četrtek, 15.6. ob 20h prek zoom. Če ne morete priti v živo, bo možno dobiti tudi posnetek. Prijave: lunakrajc@gmail.com

14 views0 comments
bottom of page