top of page

[💫 ASTRO VREME]: za teden 6. 12. - 12. 12. 2021 – Venera v konjunkciji s Plutonom v kozorogu

Komaj so se končali mrki, pa že hitimo k novim astro dogodivščinam nasproti. Tokrat nas konec tedna čaka konjunkcija med Venero in Plutonom v kozorogu.

Nekaj datumov o Veneri v kozorogu, ker je to energija, ki nas bo sedaj spremljala vse v pomlad. Venera je prišla v kozoroga 5. novembra in bo v kozorogu ostala do 6. marca 2022, saj se vmes obrne retrogradno. Retrogradno se obrne naslednji teden, 19. decembra in gre spet direktno 29. januarja 2022.


Zaradi retrogradnosti se večkrat na tej poti sreča z Plutonom, ki še vedno zelo počasi rine po kozorogu in dela velike spremembe v strukturah naših življenj.


Venera v kozorogu kaže na naše samospoštovanje in koliko res zaupamo v svoje zmožnosti. V ospredje postavi naše vrednote in prioritete, vse, kar je odvečno, odreže. Ker stare strukture razpadajo (sedaj bomo to res začeli zaznavati, če še nismo), je to sedaj vprašanje, kako si res želimo živeti – tudi, kako si želimo služiti denar. Venera in Pluton bosta tako užgala po naših odnosih, tako z drugimi ljudmi, kot tudi po odnosu, ki ga imamo do denarja.


Pazimo se ljubosumja in posesivnosti. Morda kaj skritega privre na dan.


Venera se sreča s Plutonom še za božič, ker bo retrogradna in potem še marca, ko je direktna in tik preden zapusti kozoroga in se premakne naprej v vodnarja. Venera gre v vodarja 6. marca 2022. Morda si lahko zapišemo v koledar, kje smo sedaj ta teden in pogledamo 6. marca, kaj vse se je v tem času odvilo.Karte:


Iskanje: občutek izgubljenosti, zmedenost, osamljenost: dnevni našega življenja se vedno znova spreminjajo, tako kot štirje letni časi v naravi; cikel se spet ponovi. V tem trenutku smo simbolično v zimskem času: življenje je pusto, kot da se je vse zaustavilo. Morda imamo občutek osamljenosti, zmedenosti, kot da smo zgrešili pot. Kaj bomo spet navdušeni nad življenjem? Kmalu, saj pomlad vedno sledi zimi. Svetloba nas bo kmalu obsijala. Začel se bo nov cikel, ko bomo polni idej, vdihov, morda se pojavi nova ljubezen.


Nurture: Poskrbim za svoje potrebe. Kako lahko vsak dan poskrbiš zase in skrb zase ni na zadnjem mestu neskončno dolgega seznama opravkov? Zase poskrbi tako, da postaviš zdrave meje, da si daš pozornost, da poskrbiš za svojo rast.


Stara mati: ustvarjalnost, skrbnost, produktivnost, sočutje. Odprimo se viru svojih ženskih moči: kdo te bo objel, če se nočeš sam/a? Kdo te bo brezpogojno sprejel, če se ti ne? Posveti se čaščenju svojih ženskih moči, ne glede katerega spola si.


Afirmacija: Look around at the magic you are + have + can be


(karte: Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She, Bad Bitch Affirmations).

22 views0 comments

Comentários


bottom of page