top of page

[ASTRO VREME]: za teden 9. 1. – 15. 1. 2023, Mars direktno
Premik, ki se ga bojite narediti, je ta, ki bo vse spremenil. Zaupajte si in se premaknite.

Mel Robbins, Pravilo petih sekund


Mars se v četrtek, 12.1. obrne direktno in stvari se končno premaknejo. Vseeno ta teden še nismo čisto tam, kjer si želimo biti. Navsezadnje je Merkur še vedno retrograden. Poskušajmo se zavedati energije Hobotnice (glej karte) in najdimo pogum za pot naprej.


Začetek tedan je nekoliko depresiven, ker se bilda opozicija med Luno in Saturnom. K sreči se Luna hitro pomakne naprej.


Ni vse tako pesimistično: v ponedeljek še lahko čutimo Merkurja v trigonu z Uranom - morda kakšen srečen preobrat.


Petek (Sonce v sekstilu z Neptunom) je dober čas za meditacijo.
Gaja, modrost, znanje, duhovno razumevanje: globoka duhovna vez z Zemljo in globoko duhovno razumevanje življenja. S svojim znanjem in z modrostjo seznanjajmo samo tiste, ki so pripravljeni slišati. Ne bojmo se sprememb na Zemlji, ki potekajo, saj vse razvija in razgrinja tako, kot se mora. Zemlja potrebuje samo malo več ljubezni.


Sedmica ognja – stres: vsi zasebni cilji so nevrotični. Človek prave biti spozna, da ni ločen od celote. Človek biti ni človek dejanj. Naključen človek pa je napet, pod stresom, v stiski, sedi na vulkanu. Ta lahko vsak hip izbruhne, zato živi v svetu negotovosti in verjame, da je to gotovost. To ustvarja napetost v njegovi biti, saj globoko v sebi ve, da ni nič gotovo.


Hobotnica: hlastanje, hrepenenje, pomanjkanje mej in smeri. Hobotnice ima super um in percepcijo, vendar ji manjkajo meje. Zato se zapeta v dobronamerne, vendar zapletene odnose. Ko je v ravnovesju: inteligentna, angažirana. Ko je izven ravnovesja: soodvisna, manjka ji poguma. Da pride nazaj v ravnovesje: potrebuje prostor zase, morda se mora s kom pogovoriti.Afirmacija: You are so fucking enough

(Karte Gajin orakelj, Osho Zen Tarot, Bad Bitch Affirmations, The Wild Unknow Animal Spirit. Citat iz rokovnika V ritmu narave 2023).


18 views0 comments

Comments


bottom of page