top of page

[💫ASTRO VREME]: za teden 9. 5. - 15. 5. 2022, retrograden Merkur, Jupiter v ovnaKončalo se je večmesečno obdobje, ko ni bilo retrogradnih planetov. Prvi se je retrogradno obrnil Pluton (29.4.) in sedaj je dober čas, da se soočimo s svojimi sencami in jih integriramo vase in jih nehamo zanikati ampak zavestno delujemo v skladu s tem kar vemo, da imamo v sebi.


Smo ravno na sredni med obema mrkoma, rpvi je bil v biku 30.4. naslednji bo v škorpijonu 16.5.2022.


Ta teden se retrogradno obrne tudi Merkur (10.5.). Merkur je v znamenju dvojčkov, kjer res zelo rad govori, ampak to je sedaj čas za poslušanje in ne govorjenje. Predvsem za poslušanje sebe.


Poleg retrogradnega Merkurja naš čaka še prestop Jupitra v ovna (11.5.), kjer bo do 28.10., potem pride zaradi retrogradnosti nazaj v ribi. Jupiter v ovnu gre za tistim, kar si želi, zna biti svojeglav in vztrajen. To je čas za nova odkritja, tudi za nove poslovne priložnosti (počakajmo dokler je Merkur še retrograden). Jupiter torej vstopi v prvo znamenje v zodiaku in s tem začne nov 12 letni cikel. Začenja se novo poglavje in Jupiter pomaga pri projektih, novih začetkih, novi energiji.Karte:

Refleksija, iluzija, samoizpraševanje, popačenje: kar vidimo okrog sebe, je odraz tega, kar čutimo v sebi. Kaos v fizični resničnosti je preprosto odsev našega notranjega kaosa. To je poziv k temeljitemu samoraziskovanju. Opazujmo svoje misli in občutke čez cel dan, bodimo pozorni na negativne oz. nekonstruktivne misli in občutja. Smiselno je pisati dnevnik. Zavežimo se k reflektivnemu popotovanju, bodimo disciplinirani in ne ozirajmo se nazaj.

Protect/Zaščiti: Velikokrat slišimo, da moramo obvarovati naš planet. Ali res? Gaia ne rabi naše reševalne akcije, ona je samo utrujena in jezna, kako ravnamo z njo in drug z drugim. Ko poskrbimo zase in za tiste, ki potrebujejo pomoč, skrbimo za Mater Zemljo. Naj bo zaščita, recipročen pretok ljubezni in skrbi zase in za druge, za zemljo, skupnost, za tiste brez glasu, za živali, za Gaio.

Sedmica zemlje: izčrpanost – igre moči – razočaranje – dvomi. Ostanimo zavestni v tem trenutku in mirni. Dovolimo si več počitka in ne projicirajmo negativnih misli v prihodnost. Ne zapravljajmo svoje energije za nepomembne dejavnosti, saj nas to oddaljuje od naše poti. Shajati z manj kot s polno kapaciteto je lahko zelo poučno, naučiti se moramo biti zadovoljni z manj.


Afirmacija: Cosmic babe, you are capable of so much

(karte Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She/SheSirens, Bad Bitch Affirmations)25 views0 comments
bottom of page