top of page

Dolgo, vroče poletje, 6. 6. 2019

Torej je bila prazna luna v ponedeljek v kvadratu z Neptunom in morda smo lahko že čez vikend ali pa v ponedeljek zjutraj zaznali, da so se na sesule kakšne iluzije in da moramo malo drugače zastaviti. Luna je sicer bila v Marsovi nakšatri, zato je bil občutek akcije, vendar je bila energija zelo razpršena, veliko smo premišljevali in premlevali in nič kaj pametnega skupaj sestavili.

No, včeraj (v sredo, 5.6.) je bila pa že drugačna energija: Luna je stopila v Raka, tam se ji je pridružil še Merkur, v Raku pa sta Rahu in Mars. Energija se je zgostila in bil je naporen dan z veliko prometnih nesreč. Evo, to je to. To astrološko vreme nas bo držalo vse do avgusta. Luna v Raku je aktivirala julijski mrk 2.7, ki se bo aktiviral na osi Rak -Kozorog. Izredno so (danes tudi še) in še bodo poudarjena čustva. Občutki osamljenosti, zapuščenosti. Vse travme iz otroštva bodo aktivirane, da jih končno lahko pozdravimo. To je težko delo, morda lahko poiščemo pomoč strokovnjaka. Če ne bomo, bomo verjetno preživeli, vendar bomo lahko plačali veliko ceno na področju zdravja. Na drugi strani osi je Kozorog, ki ga v tarotu predstavlja karta Hudiča, ki pa predstavlja naše navezanosti, zasvojenosti, fiksne ideje. Energije na osi Rahu-Ketu se vedno manifestira tam, kjer je Rahu, in ker je Rahu do maja 2020 v Raku je to direktno povezano z našimi čustvi.

Novo dozo akcije bomo doživeli že prihodnji teden, ko se bodo Rahu, Mars in Merkur skupaj znašli v Punarvasu nakšatri, ki ji vlada Jupiter. Jupiter, planet modrosti, vere, zaupanja, je sedaj v lastnem znamenju v Strelcu, ki je znamenje, ki nam govori o tem, kako vidimo svet. Kaj si govorimo sami pri sebi? Ali zmoremo sočutje do sebe in potem do drugih? Ali zmoremo najprej poskrbeti sami zase, da potem lahko drugim damo? Ali imamo občutek, da nismo dovolj dobri in da smo zmeraj obsojeni na neuspeh? Ali je to kar si govorimo res realno ali smo se samo zakvačkali v naš um, ki mu vlada ego? Opazujte, kaj se dogaja z vami in okoli vas, o čem razmišljate, kaj vas jezi, morda ste najbolj jezni ravno sami nase, to bodo teme, ki bodo zelo aktualne julija, saj nas julija poleg mrkov čaka še retrogradni Merkur, ki bo vzvratno rinil ravno po… evo, uganili ste, po naših čustvih. To je sedaj čas za pisanje dnevnika, morda da najdemo pomoč, predvsem pa pazimo kaj konzumiramo: hrano, pijačo pa tudi novice, če preveč visimo na internetu, predvsem na družbenih omrežjih in z zavistjo opazujemo, kako fantastična življenja imajo drugi ljudje ali pa se zapletamo v brezplodne debate in kreganja. Za razpršeno energijo je potrebna prizemljitev kot npr. da hodimo bosi po travi oziroma smo čim več v naravi brez ekranov. Tole poletje bo in je že heavy duty, saj bo Punarvasu nakšatra spet aktivirana s mrkom 2.7.. Ampak mi to zmoremo, ker smo bili rojeni na ta svet, da predelamo ravno tisto, kar najbolj boli. Sedaj je naša največja naloga odpusti sebi za pretekla dejanja, kar je bilo, je bilo in z zaupanjem iti čez ta proces, da bo potem bolje.

2 views0 comments
bottom of page