top of page

Energija: nestabilna AF, 20. 3. 2019

Tokrat spet na pomoč kličemo angelčke. Karta, ki se je pojavila je NAVDIH. Globoko vdahnemo in predstavljamo si nas napolni lepa modra svetloba. Povežimo se z vesoljem, spustimo napetosti, ki nam preprečujejo, da bi z zadovoljstvom živeli. Dovolimo miru, da s pojavi in da tako pridejo ideje. (Angels of Atlantis Oracle Cards)

Kolo leta se spet obrača in danes zvečer Sonce v stopi v prvo znamenje v zodiaku, v Ovna in to je začetek astrološkega leta, spomladansko enakonočje, praznuje se poganski praznik Ostara. Nov zagon, ki ga vsi čakamo po obdobju Rib, vendar spet ne gre tako enostavno. Energija je res nestabilna in za to je več razlogov. Do kdaj še: verjetno do druge polovice aprila.

Torej, Merkur je še vedno v Ribah in še vedno retrograden do konca marca, potem pa bo senčno obdobje trajalo do srede aprila. Zadeve so še vedno pod drobnogledom, vendar ne moremo uporabiti uma, zanesti se moramo na intuicijo. Nekaj ur po vstopu v Sonca v Ovna pa se dovrši polna luna v znamenju Tehtnice – kar pomeni, da imamo polno luno direktno na spomladanskem enakonočju in če se morda spomnite, je bila polna luna tudi za solsticij 21.12.2018 in pomislimo, kaj se je takrat dogajalo, bil je fejst naporen vikend in tole sedaj je fejst naporen teden. Tehtnica je znamenje odnosov in ravnotežja in ravno to dvoje je lahko precej na preizkušnji. Kje pretiravamo? Kdo vse je uletel lani pozimi ali letos na začetku leta v naša življenja, pa je sedaj tudi izletel? Vsak stvar je za nekaj dobra, tako, da ne žalujmo preveč, čeprav smo si zelo želeli, da nekaj rata. Z novimi začetki in novo energijo, pridejo tudi novi ljudje, samo potrpežljivi moramo biti.

Polne lune osvetljujejo zadeve in ta polna luna je v opoziciji s Kironom, ki je ravno pršel v Ovna – kar pomeni, da še bolj useka po naših čustvenih ranah. Ampak ni še konec: 19. 4. bo še ena polna luna v znamenju Tehtnice – kar ni jasno ta teden, bo jasno takrat. In res: ko bo Sonce vstopilo v Bika 20.4., bo Merkurjeva retro senca že zaključena, za nami bo še ena polna luna v Tehnici in tudi Mars se bo do takrat iz Bika, kjer se ne počuti dobro, premaknil naprej v Dvojčka. Takrat bo energija čisto drugačna kot je sedaj. Samo zdržati moramo do takrat 😉

Polna luna, ki se dovrši v četrtek ponoči se bo dovršila v Hasta nakšatri. Vladarja te naškatre sta Luna in Merkur, v tej nakšatri se ponazarja inteplay med čustvi in intelektom. In Merkurju trenutno ne gre najbolje: retrograden je v znamenju svoje debilitacije. Čustva so zamegljena, razum tudi. Če se vam zdi, da se ljudem okoli vas meša, ali pa da se bo zmešalo vam,  no… to vse pojasni. Po drugi strani  pa Hasta nakšatra tudi nakazuje, da je vse stvarstvo igra in da lahko najdemo zadovoljstvo in veselje v življenju, če ponotranjimo to vedenje in ga res živimo.  Verjetno moramo vsi delat na tem – zato pa imamo lepo karto danes. 🙂

V bistvu nenehno čakamo, da se bo energija razjasnila in da se bo stanje izboljšalo. Kdaj se bo – tako zares, je težko reči, ker so pred nami vseeno še precejšni izzivi. Poleti bo druga sezona mrkov, še 2x letos bo Merkur retrograden, potem pa bo konec decembra letos in januarja drugo leto nov set mrkov, ki bo precej zamajal svet. Saturn, Pluton in Ketu so v Kozorogu in stare strukture razpadajo, Uran pa v Biku, ki se povezuje s financami in resursi. Vse to kaže na finančno krizo. Nekateri pravijo, da zato, ker se moramo dvigniti na višjo frekvenco, ker razvoj Zemlje tako zahteva. Ok, jaz tega ne morem reči, ampak ko pogledam karto obeh mrkov, je pa tako neravnovesje v energiji, da res nakazuje na velik preobrat.

Ampak do takrat je še daleč in marsikaj se še mora zgoditi. Ta čas in energije uporabimo za to, da res ugotovimo, kaj hočem narediti iz naših življenj in z našimi odnosi, če tega ne bomo naredili sedaj, bomo močno pod udarom na začetku drugega leta. In dejansko nas vse te energije, ki se sedaj dogajajo, v tem tudi podpirajo. Čeprav je v tem trenutku veliko nejasnosti, bomo konec aprila že lahko vedeli, kam se je naša pot obrnila, kam so nas pripelje spremembe. In to je dobro, ne glede nato, kako naporno je videti sedaj. Seveda pa velja, da ne izrečemo vsega, kar pomislimo v prvem šunku in previdno na cesti.

Tokrat spet na pomoč kličemo angelčke. YAAS! Karta, ki se je pojavila je NAVDIH. Globoko vdahnemo in predstavljamo si nas napolni lepa modra svetloba. Povežimo se z vesoljem, spustimo napetosti, ki nam preprečujejo, da bi z zadovoljstvom živeli. Dovolimo miru, da s pojavi in da tako pridejo ideje. Zveni preveč preprosto, da bi delalo? Najtežje stvari so najbolj preproste, kot ravno to, da se umirimo in res zadihamo in se prepustimo toku. Vredno pa je vsaj poskusiti 🙂

1 view0 comments
bottom of page